Administrație

O primărie lucrează contratimp pentru 5 milioane euro. Cu acești bani localnicii se vor plimba cu autobuze electrice

Un oraș din județul Botoșani se pregătește să se transforme radical și de la localitatea cu cel mai mare număr de căruțe vrea să devină prima, pe lângă municipiul reședință de județ, în care va fi transport public electric 100%.

Primăria orașului Flămânzi lucrează la finalizarea unui proiect în valoare de 5 milioane de euro prin care să se înființeze în oraș transportul public electric.

Cu cei 5 milioane de euro vor fi achiziționate autobuze electrice care vor asigura transportul localnicilor pe trasee cumulate de 24 kilometri, va fi construit un depou, ateliere mecanice, stație de alimentare, dar și trotuare pe tronsonul de drum național care străbate localitatea și piste de bicicliști pe o lungime totală cumulată de 10 kilometri.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, a spus la acest proiect se lucrează contratimp pentru că termenul de depunere este 20 septembrie.

”Sincer vă spun, dacă reușim să depunem proiectul pe 20 septembrie va fi o surpriză și pentru noi. Avem studiu de mobilitate făcut încă din 2014, dar acum l-am modificat după ghidul de finanțare. Acest ghid a fost publicat târziu și are termenul de depunere foarte mic. Am discutat și cu alte localități, orașe de talia noastră care ar vrea să depună proiecte și noi suntem avansați în întocmirea proiectului, iar regula de acordare a finanțării este primul venit, ”primul servit”. Chiar dacă nu ne încadrăm în termenul de 20 septembrie oricum depunem proiectul pentru a primi finanțare din ce bani vor rămâne”, a declarat Dan Oloeriu.

Acesta a precizat că în Primăria Flămânzi există un serviciu de specialitate pentru transportul în comun și că în cazul în care se va reuși accesarea finanțării acesta va fi autorizat pentru a putea opera transportul în comun electric.