FOTO-VIDEO Fără speranțe: ștrandul vechi e plin de bălării, iar Primărie se chinuie să termine Cornișa

0

Neputință și lipsă de speranțe, acestea sunt cuvintele care par să descrie comunitatea locală din Botoșani când aducem în discuție acoperirea nevoii botoșănenilor de a merge vara la ștrand.

A mai trecut o vară și gândurile pentru ce se va întâmpla vara următoare sunt sumbre. Deși de mai bine de patru ani se lucrează la un aquapark  al municipalității, nu se știe dacă va fi inaugurat anul viitor.În toți acești ani, în buricul târgului, în zona ultracentrală, există fostul ștrand al municipiului… sau ce a mai rămas din el. Tot ce este acolo este proprietate privată. Primăria nu a avut nicio intenție, de când a fost retrocedată proprietatea, de a o readuce în patrimoniu public, iar privații pe mâna cărora a ajuns au urmărit cel mai probabil un tun imobiliar.

 

Dacă primăria își arată impotența la un proiect important construit de la zero cum este parcul Cornișa, mediul de afaceri local, în ansamblul său, și-a dovedit lipsa totală de viziune, de fler de business. Să ai un oraș fără un ștrand, să vezi că sute de botoșăneni, cel puțin, pleacă în fiecare week-end de vară în Suceava și oriunde găsesc o piscină, un ștrand, iar tu ca business-man local să nu ”simți” potențialul unei astfel de afaceri în Botoșani e… lipsă de viziune.

 

La cum arată acum vechiul ștrand din parc oricine a fost acolo în anii lui de glorie va avea un sentiment de furie, dar și de deznădejde.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *