Administrație

Adio subvenții la căldură. Primăria dădea 2,3 milioane euro pe an pentru asta. Banii vor fi cheltuiți cu lucrările de la Teatru

Din 2018 botoșănenii vor plăti prețul de producție pentru căldura primită de la Modern Calor deoarece la nivel național s-a impus ca autoritățile locale să nu mai subvenționeze prețul.
La Botoșani, o gigacalorie se produce cu 360,99 lei, iar prețul de facturare este de doar 164 lei, diferența de bani fiind suportată din bugetul local de absolut toți botoșănenii, indiferent că sunt sau nu racordați la compania Modern Calor.

 

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a anunțat că va propune Consiliului Local ca toți banii care se dădeau până în acest an la subvenția la căldură să meargă la lucrările de refacere a Teatrului Mihai Eminescu. Din 2018 subvenția la căldură, pe care municipalitatea o acorda pentru toți clienii firmei de termoficare, se elimină printr-o decizie luată la nivel național.

 

”Este o decizie a ANRE și este o decizie foarte importantă. Noi în fiecare an asigurăm o subvenție pentru cei racordați la sistem, de care beneficiază absolut toți clienții, indiferent de venituri. În 2017 avem la acest capitol undeva între 10 și 11 milioane lei. Ar fi o gură de oxigen pentru noi și o să propun ca toți banii să meargă spre continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu”, a declarat Cătălin Flutur.

 

Sprijin financiar pentru acoperirea costurilor generate de subvenția la căldură o vor primi din 2018 doar botoșănenii cu venituri foarte mici.