Administrație

Flutur, anunțul care le dă speranțe botoșănenilor și îngheață venele în mulți din PSD dar și în unii din PNL

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Primarul Cătălin Flutur a declarat că sunt probleme mari în ceea ce privește găsirea unei surse de finanțări pentru continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, după ce în mandatul fostului primar s-au pierdut cei 5 milioane euro pentru proiect, și încă nu a precizat o dată la care vor fi finalizate lucrările la Parcul Cornișa.

Edilul-șef a făcut însă o declarație care a avut menirea de a da speranțe botoșănenilor că el ca administrator al municipiului ar putea reuși să ducă la capăt aceste două proiecte moștenite cu probleme uriașe.



Pe lângă sporirea încrederii botoșănenilor în capacitatea sa administrativă, Flutur a transmis astfel și un avertisment dur rivalilor din PSD, care dețin majoritatea în Consiliul Local și iau toate hotărârile de consiliu după bunul plac și țintite multe dintre ele doar pentru a-i face viața grea de primar, pentru a îngreuna posibilitățile de a avea reușite în acest mandat, dar și rivalilor din PNL despre care se spune că i-ar căuta deja înlocuitor pentru următoarele alegeri.

 

”Nu am avut niciun proiect pe care l-am început și nu l-am terminat, nicinul. Și vorbim nu de proiecte de 5 milioane euro, cum a fost Teatrul, ci de proiecte de zeci de milioane de euro”, a declarat Cătălin Flutur lăsând să se înțeleagă că în aceeași categorie vor intra și proiectele Teatrul și Cornișa, adică vor fi finalizate.



Flutur a fost primar al municipiului Botoșani și în perioada 2004-2012 și a atras proiecte de peste 100 milioane euro în localitate.

 

Din 2016, de când a revenit la conducerea Primăriei Botoșani, este primul mesaj prin care încearcă să transmită speranțe botoșănenilor cu privire la proiectele cu probleme moștenite dar își și ”încordează mușchii” în fața rivalilor politici. Mai mult, anunțul vine într-un moment în care în PSD au început să apară pretendenți la postul de primar al municipiului Botoșani, iar în PNL Flutur este destul de marginalizat.