​Primăria și CL Botoșani au scăpat! Alte autorități locale din țară sunt mult mai proaste și au gafat mai rău decât ale noastre la Cornișa

0

Parc Vest Ploiești

Bucurie uriașă în Primăria și Consiliul Local Botoșani. Gafele făcute de autoritățile locale în construirea Aquapark&Sports Cornișa, care încă nu este finalizat, sunt infime pe lângă idioțenia Primăriei Ploiești.

Aceasta din urmă a plătit 15 milioane de euro pentru Parc Municipal Vest, un parc întins pe 55 hectare unde a fost amenajat un lac artificial niște terenuri de sport și câteva fântâni arteziene. Imensul parc nu are locuri cu umbră, nu are cișmele, nu are spații comerciale, iar la un an de zile de la inaugurare presa din Ploiești relata cum parcul a fost năpădit de bălării și că Primăria dă bani grei din buget pentru întreținerea care oricum nu se face.”Aleile largi sunt napadite de balarii, iarba aproape nu exista, iar terenul este plin de bulgari de pamant, vegetatie uscata, gauri, sobolani si cartite. Exista o sera de mari dimensiuni care incepe sa se degradeze, o scena unde nu a cantat nicio formatie cunoscuta si un asa-numit „centru de excelenta”, adica o cladire care sta nefolosita. La final de august a fost si un incendiu de vegetatie in parc, lucru deloc suprinzator daca tinem cont de ce este acolo. Cum nu exista paza suficienta, unele lucruri au fost vandalizate. De exemplu exista tobogane rupte la locurile de joaca, iar semnele indicatoare au fost indoite. Investitiile totale pentru parcul Municipal au fost de 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Insa fiindca termenul de finalizare nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei”, a scris Hotnews.ro.

Cheltuielile Primăriei Ploiești cu acest parc au depășit 100.000 euro doar în primele șase luni din an, scrie și Observatorul Prahovean.Primăria și Consiliul Local Botoșani au organizat în 2012 o licitație de 20 milioane euro pentru construirea unui Aquapark pe versantul de la Cornișa, lucrările nu sunt finalizate nici acum, dar spre deosebire de parcul din Ploiești, la Botoșani s-a construit un bazin exterior, un aqua-park, piscine interioare, un patinoar artificial, un râu artificial pentru rafting, terenuri de sport, skate-park, saune, sală de sport, piste pentru bicicliști și terenuri de joacă pentru copii.

Valoarea de construire cu care s-a câștigat licitația de la Cornișa a fost de 52,19 milioane lei, din care jumătate fonduri europene, dar pentru că s-a depășit termenul de 31 decembrie 2015 în final s-ar putea ca procentul suportat din bugetul local să fie de peste 60% din costul final al lucrării.

Construirea parcului Cornișa a fost blocată mai bine de un an și de intervenția Ministerului Apărării, care a solicitat modificări mari de proiect, după care a anunțat că desființează unitatea militară de lângă Cornișa și că donează terenul municipalității, asta după ce modificările de proiect au costat peste un milion de euro.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *