FOTO-VIDEO Flutur a mers la Bălți pentru a atrage câteva milioane de euro fonduri europene

0

Primăria municipiului Botoșani și cea a municipiului Bălți, din Republica Moldova, vor încerca să atragă câteva milioane de euro prin proiecte cu finanțare europeană.

Primarul Cătălin Flutur a mers marți la Bălți pentru a purta o nouă serie de discuții despre proiectele pe care municipalitatea vrea să le aplice pentru a atrage noi finanțări europene.Reamintim că și Piața Viilor a fost modernizată tot prin intermediul unui parteneriat cu Republica Moldova.

În Bălți, Flutur s-a întâlnit cu Igor Șeremet, primarul interimar al municipiului Bălți.

 

”Suntem la o parte lucrativă. Am vorbit despre protocolul de colaborare semnat în iunie, singurul care s-a făcut conform legilor statului Moldovean și Român, singurul care ne permite să lucrăm în această formă. S-a lucrat în perioada asta. Au fost mai multe întâlniri bilaterale, s-au întâlnit echipele de proiect, au fost întâlniri în toate domeniile, în primul rând administrativ, educațional, sanitar. Am identificat proiecte comune pe care le putem face în aceste domenii”, a declarat Cătălin Flutur.

Primarul municipiului Botoșani a spus că cel mai important proiect comun va aduce noi investiții în Centrul Istoric, valoarea totală a sumei maxime care va putea fi atrasă în acest caz fiind de 1,5 milioane euro.”Proiectul ”Eminescu: o cultură, o rută” este un proiect generos care ne va permite să investim în partea de infrastructură. Am făcut inventarele de proiecte, ceea ce vrem să facem. Aici se va investi în Parcul central din Bălți și Pietonalul central din Bălți. Ceea ce ne interesează pe noi la Botoșani este să investim în Centrul vechi, în amfiteatrul de acolo, într-o scenă performantă pe care vrem să o achiziționăm la Primărie”, a completat primarul Cătălin Flutur.

Apoi, un alt proiect care ar putea fi implementat prin fondurile europene alocate colaborării România-Republica Moldova ar fi ”Gestionarea comună a crizei transfrontaliere a sănătății publice în domeniul tuberculozei”, prin care vor fi făcute dotări la Spitalul de pneumoftiziologie. Și acest proiect are o valoare de maxim 1,5 milioane euro.

După întâlnirea cu primarul municipiului Bălți, Flutur și delegația din Botoșani au vizitat Zona Economică Liberă din Bălți, unde sunt fabrici germane, austriece și italiene care au fiecare mii de salariați în domeniul producerii de cablaje auto.

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *