Administrație

Rarisim: un politician oferă o lecție de patriotism local dincolo de jocurile politice mărunte

Se întâmplă atât de rar să vedem un politician care să dovedească patriotism local în locul scandalului politic încât, poate, nici nu știm să apreciem la adevărata valoare un astfel de act rarisim.

Nu toți politicienii sunt la fel și istoricul Daniel Botezatu, consilier local PNL, dovedește, din fericire, asta.



În data de 24 ianuarie, Ziua Unirii, va avea loc spectacolul ”Hai la Botoșani!”, unde cap de afiș este formația Fele din Botoșani, care a făcut senzație la nivel național cu melodia folclorică ”Hai la Botoșani!”. Pe afișul evenimentului, la sponsori sunt trecuți liderii PSD care au finanțat organizarea spectacolului, fiind specificate doar funcțiile publice deținute, dar fără a fi menționat pe undeva numele partidului de la guvernare.

Menționarea ca sponsori a politicienilor social-democrați a stârnit iritare în PNL, unde nemulțumirile nu au fost reținute.

Profesorul Daniel Botezatu, consilier local al PNL, face însă notă distinctă și se opune valului de nemulțumiri liberale fiind cel care pune accentul pe ce este mai important la acest eveniment, promovarea Botoșaniului.



”Să nu îngrădim cultura, să nu le punem căpăstru Fetelor din Botoșani! Fetelor de la Botoșani, vi s-au imputat atâtea neajunsuri cât nu credeați că le puteți duce! Oriunde apăreți, tema e politică. Am ieșit primul din PNL care a scris că răstălmăcirea altor versuri ale melodiei voastre e o prostie. Era în fața CJ. Acum vi se reproșează o oarecare apetență politică! E vorba de un afiș și o manifestare culturală la care veți participa pe 24 ianuarie. Faptul că aveți sponsorii respectivi nu scade cu nimic din respectul meu față de voi, dimpotrivă. Sunteți parte a culturii botoșănene, sunteți carte pe care o pot citi și cei de altă orientare politică decât mine, sunteți Botoșani apolitic! Cultura nu are zăbrele de manifestare, are doar spațiul liber dintre două zăbrele, așa s-ar părea. Succes, fetelor!”, a postat istoricul Daniel Botezatu pe contul său de Facebook.