Administrație

Orașul verde: Tramvaie silențioase, stații smart și bonus 15 km de pistă de bicicliști

În 2018 proiectele cu finanțare europeană semnate de Primăria Botoșani vor transforma municipiul reședință de județ.

De la tramvaie silențioase, la piste de bicicliști, piste sintetice de atletism, locuri de joacă pentru copii și zone de agrement adevărat.



Asta anunță primarul Cătălin Flutur din 2018. Acesta spune că proiectele enumerate mai sus vor fi realizate din fonduri europene și că în 2018 vor fi semnate contractele de finanțare.

”Se va realiza reabilitarea în totalitate a căii de rulare a tramvaiului. Transportul local în comun este obligatoriu, nu fiabil. Directiva europeană și alocarea de fonduri s-a dat cu prioritate în orașele care au tramvai pentru că este mijlocul de transport cel mai puțin poluant. Se vrea o conservare a acestor industrii. Liniile vor rămâne pe același trasee, dar când va trece tramvaiul pe șina respecitvă nu se va mai auzi nimic, nu va mai fi nimeni deranjat și va trebui să fim ateți când traversăm strada. Tramvaiele în sine vor îndeplini toate standdele actuale. Pe lângă tramvaie, se va reface cale de rulare, este prevăzută refacerea depoului, tramvaiele modern echipate. Nu vor mai fi taxatoare, ci stații de tramvai moderne, unde va scrie câte tramvaie sunt în circulație, cât mai trebuie să aștepte până la sosirea următorului tramvai”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

Edilul-șef nu a precizat dacă își menține ideea de a moderniza actualele tramvaie din Botoșani, care a fost contestată de majoritatea cetățenilor, sau va propune altă soluție.

Acesta a precizat că poiectul care înseamnă 32 milioane euro va cuprinde și alte zone ale municipiului Botoșani.

”Complementar, pe același program, avem bani pe care se vor vedea efectiv în oraș. 15 km de pistă de biciclete cu bani europeni. Ne propunem minim refacerea a două zone degradate , versantul Pacea să devină un punct de atracție turistică, cu toate utilitățile necesare, edilitare”, a completat primarul Flutur.