De la cea mai deșteaptă propunere pentru buget la … sens unic pe strada Pacea

0

consilierul local Eugen Țurcanu/ Sursa foto: contul de Facebook al lui Eugen Țurcanu

Consilierul local Eugen Țurcanu a avut cea mai deșteaptă propunere în ceea ce privește modul în care se pot economisi banii municipiului, dar și cea mai trăsnită idee pentru cum să consumi banii economisiți.

 

Cât timp a vorbit consilierul local liberal, primarul Cătălin Flutur l-a ascultat privind în hârtiile pe care le avea în față, fără a se uita direct la consilierul care este și director al unei direcții din cadrul Primăriei.

 Având în vedere că primarul Flutur a anunțat că doar 10% din bani sunt pentru dezvoltare și restul pentru funcționare, consilierul local Eugen Țurcanu i-a transmis acestuia o măsură prin care poate să economiseacă bani.

”Este un sens giratoriu din balize din plastic, daideți să nu mai cheltuim zeci de mii de lei să-l facem din piatră, putem să-l lăsam așa și să facem altceva cu banii”, a declarat Eugen Țurcanu, fiind o propunere extrem de logică într-un an în care problema sunt sumele pe care le avem la dispoziție, ca municipiu pentru investiții.

 

 

Apoi, însă, a venit și reversul medaliei. Eugen Țurcanu a propus ca o parte din banii economisiți să fie folosiți pentru un studiu de trafic pentru a fi impuse mai multe sensuri giratorii în municipiu la fel ca în ”Brașov sau Suceava, unde primarul a alocat mulți bani să facă studii de trafic să fie aidoma Brașovului. Decât sensuri giratorii din piatră, mai bine încercăm să fluidizăm traficul”.

Primarul Flutur i-a reamintit consilierului Țurcanu faptul că deși municipiul Botoșani este pe locul 4 la populație dar că la suprafața intravilană suntem pe ultimul loc, chiar și Moinești din județul Bacău este mai întins decât Botoșani.

”A fost un studiu făcut… dar unde să facem sensuri unice?”, a spus Flutur, care a precizat că s-a impus sens unic acolo unde a fost cazul.

A venit însă ”soluția” lui Țurcanu: ”Pe strada Pacea că sunt probleme cu traficul din cauza mașinilor parcate”.

Strada Pacea, care ține locul și tronson de șosea de centură pentru traficul greu, fiind parte a ocolitorului municipiului care leagă  drumul spre Iași și cel spre Suceava.