FOTO Vezi cum va arăta noul complex sportiv cu terenuri de fotbal şi tenis, tribune acoperite

0

Oraşul Săveni va avea cea mai modernă bază sportivă din judeţul Botoşani.

Primăria Săveni, condusă de primarul Relu Tîrzioru, a demarat procedurile pentru investiţia”Modernizarea și reabilitarea complexului sportiv din orasul Săveni.

În oraşul Săveni investiţiile în infrastructura sportivă necesară atât unităţilor de învăţământ, cât şi întregii comunităţi locale sunt consistente şi cele mai importante din toate oraşele jueţului.

  

Actualul complex sportiv nu reprezintă un loc optim pentru desfășurarea activitaților sportive, nefiind modernizat și dotat de o lungă perioadă de timp. În prezent, o parte din deficiențele constatate sunt: constructia tip vestiar are o vechime de peste 32 de ani, tribuna prezinta un grad extrem de avansat de degradare a structurii de rezistenta, fiind uzata moral si necesitand si schimbarea amplasamentului, vestiarele nu dispun de incalzire termica si de suprafata necesara desfasurarii activitatilor, instalatiile sanitare sunt in numar extrem de redus, chiar lipsind si neasigurand conditiii de igiena si confort, terenul de fotbal necesita o amenajare urgenta prin lucrari de sistematizare ale terenului, gardurile de imprejmuire prezinta un grad ridicat de uzura fizica si morala, lipsa unor dotari corespunzatoare etc., se arată în motivarea proiectului.

  

loading…

Investiţiile vor transforma total complexul sportiv iar primele imagini din proiect au fost publicate pe pagina de Facebook a oraşului Săveni.

 

Mai mult decat atât, spațiile destinate procesului sportiv vor indeplini normele si standardele in vigoare, asigurand un mediu optim de desfasurare a activitatilor specifice. Obiectivul general al investitei vizeaza imbunatatirea conditiilor de viata pentru populatie, asigurarea accesului la serviciile de baza si protejarea mostenirii culturale in vederea realizarii unei dezvoltari durabile. Obiectivul specific vizeaza cresterea numarului de locuitori care beneficiaza de servicii imbunatatite.

La proiectare s-a avut în vedere asigurarea unei întrețineri usoare, la costuri reduse și cu un impact asupra mediului cât mai mic. Realizarea proiectului va sprijini dezvoltarea economică prin atragerea de investitori și va contribui la protejarea mediului, care, pe termen lung, va conduce la cresterea calității vieții, au mai anunţat autorităţile locale.

  

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *