Federovici&co. l-au adus pe ministrul Apelor pentru a anunța finanțări pentru una dintre investițiile strategice din județ

0

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, se află în vizită de lucru în județul Botoșani la invitația senatorului Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, și a celorlalți parlamentari botoșăneni.

Deneș a fost însoțit și de botoșăneanul Dan Deleanu, subsecretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Angel Georghiu, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, deputații Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Răzvan Rotaru, Marius Budăi, Costel Lupașcu, senatorul Lucian Trufin.

 

Amenajarea barajului de la Vârfu Câmpului, investiție începută acum 31 de ani, va beneficia din nou de finanțare pentru finalizarea ei, chiar dacă lucrările vor mai dura câțiva ani.

 

Ministrul Deneș, însoțit de parlamentarii PSD și de primarii social-democrați din localitățile de pe malul Siretului, au vizitat acumularea de apă de la Bucecea și șantierul de la Vârfu Câmpului.„În proiectul inițial valoarea investiției este de 168 de milioane de lei, din care până acum, în cei 31 de ani s-au alocat 118 milioane de lei rămânând din valoarea proiectului inițial aproximativ 50 de milioane de lei de investit”, a declarat Ioan Deneş, făcând referire la șantierul de la Vârfu Câmpului.

Guvernul a deblocat fonduri dintr-un împrumut extern luat de România pentru mai multe investiții, iar o parte din bani vor fi direcționați către investiția strategică de la Vârfu Câmpului.

Acumularea de apă de la Bucecea riscă să fie colmatată, în ciuda lucrărilor de prevenție, în următorii 15-20 de ani, iar viitorul baraj de la Vârfu Câmpului ar putea fi următoarea sursă de apă din râul Siret. .

La vizita de lucru din Botoșani, pe malul Siretului, a fost prezentă și MIrela Adomnicăi, prefectul județului Suceava.

De la Bucecea, delegația a mers la Dorohoi, acolo unde primarul Dorin Alexandrescu și ministrul Deneș au prezentat soluțiile pentru combaterea inundațiilor în zona râului Buhai.

 

Sâmbătă, primarul Dorin Alexandrescu a invitat ministrul și întreaga delegație să participe la plantarea a 20.000 de puieți pe 6 hectare de teren din Dorohoi, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Sursa foto: contul de Facebook al lui Dan Deleanu

 

 

loading…

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *