Administrație

8 milioane lei pentru 82 de apartamente și 9 milioane lei pentru utilități

Noile blocuri ANL care se construiesc la ieșierea spre Iași vor costa statul român 8 milioane lei, fiind șase blocuri cu 82 de apartamente, iar 9 milioane lei va cheltui Primăria Botoșani pentru a branșa noile unități locative la apă, canalizare, energie electrică, gaz, drumurile și trotuarele.

”Am finalizat partea de proiect la utilități ANL Șoseaua Iașiului. Blocurile costă 8 milioane lei, utilitîțile peste 9 milioane lei, adică energie electrică, gaz, apă, canal plus sistematizare. 9 milioane lei, bani pe care nu îi avem, bani pe care îi vom contracta printr-un credit”, a declarat primarul Cătălin Flutur.



 

Acesta a precizat că investiția în utilități va deservi un număr total de 600 de apartamente, atât cât ar trebui să se construiască acolo prin ANL.

”Cineva a tras cu arcul și acolo s-au construit blocurile”, a spus Flutur, făcând referire la faptul că decizia de a se construi în acea zonă blocurile ANL a fost luată pe vremea fostului primar Ovidiu Portariuc, chiar dacă se știa că apa, spre exemplu, trebuie adusă printr-o conductă nouă deoarece actuala magistrală de apă din zonă este subdimensionată și nu face față unor noi consumatori.




Pe de altă parte, Primăria Botoșani nici nu are alt teren la dispoziție pentru a se construi blocuri ANL și deși pare o sumă mare, ea cuprinde utilitățile și drumurile pentru un cartier proiectat pentru 600 de apartamente, undeva o medie de 1800 de persoane.