Guvernul a publicat proiectul de HG prin care se va construi autostrada care va conecta Moldova de Ardeal FOTO

0

Vicepremierul cu origini botoșănene, Viorel Ștefan, a prezentat într-o conferință de presă lista de proiecte strategice la nivel național care vor fi realizate în parteneriat public-privat.

Ștefan a susținut o conferință de presă în care a prezentat un proiect de Hotărâre de Guvern.

 

În regiunea Moldovei ar urma să fie trei proiecte strategice construite prin parteneriat-public-privat care vor ajuta și județul Botoșani.

Astfel, Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, dar și operarea rețelei de spitale CFR, cele din Pașcani și Iași.
Autostrada A8 Târgu Neamț-Iași-Ungheni ar urma să fie conectată la autostrada care se construiește cu alte fonduri de la Târgu Mureș la Târgu Neamț.

Autostrada care va străbate Moldova de la Prut la Carpați ar urma să aibă 100 de kilometri plus un pod peste Prut în regim de autostradă.

Detalii oferite de Guvern: Parte a Coridorului V, inclusă în Masterplanul de Transport; asigură legătura Moldovei cu Transilvania și Europa; Conectare la sectoare de autostradă aflate în implementare; asigură legătura cu Chișinău și Republica Moldova.

Beneficii: Dezvoltarea centrelor economice din Moldova prin conexiunea la rețeaua de autostrăzi a Europei; Crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri; eficientizarea traficului și creșterea siguranței.

În proiectul de HG prezentat publicului nu a fost precizat și un termen al execuției autostrăzii sau care este partenerul privat cu care ar urma să facă această investiție.

În week-endul care tocmai a trecut, locuitori din toate județele Moldovei au participat la un miting auto care s-a sfârșit în fața Guvernului pentru a cere construirea de autostrăzi în regiune.

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *