5,7 milioane lei pagube provocate de grindina căzută în Săveni, Vlăsinești, Răchiți, Unțeni, Ungureni, Nicșeni și Drăgușeni

0

Distrugeri în valoare totală de 5,75 milioane lei a provocat grindina căzută în județul Botoșani în ziua de 16 mai, în orașul Săveni, dar și comunele Vlăsinești, Drăgușeni, Răchiți, Ungureni, Unțeni, Nicșeni.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost afectate 5.112 hectare de culturi agricole, 300 m de tronson de drum comunal, 2,83 km tronsoane drumuri sătești și o locuință.

Pagubele au fost estimate în urma controalelor efectuate în localitățile amintite de echipe ale mai multor instituții publice din județ.

 În data de 16 mai 2018 pe raza judeţului Botoşani au avut loc fenomene meteorologice deosebite (grindină, ploi abundente) care au  produs pagube în 7 unităţi administrativ-teritoriale, fiind afectate în mod deosebit culturile agricole (grâu, triticale, secară, orzoaică, ovăz, rapiță, porumb, mazăre, floarea soarelui, soia, sfecla de zahăr, legume în câmp, legume în solarii, etc.). Au mai fost afectate tronsoane de drumuri comunale și săteşti, precum și o locuință. Unităţile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt următoarele: Săveni, Drăgușeni, Nicșeni, Răchiți, Ungureni, Unțeni, Vlăsinești, se arată în raportul final al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Acest raport urmează a fi transmis Guvernului pentru a se stabili dacă vor fi făcute plăți de la nivel central pentru acoperirea acestor daune.

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *