9 milioane de lei pentru reabilitarea unui cinematograf închis înainte de Revoluție

0

Încă un oraș din județul Botoșani va avea un modern cinematograf. După municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și orașul Săveni, și orașul Ștefănești va avea cinematograf de ultimă generație. 

Autoritățile locale din orașul Ștefănești au fost anunțate că proiectul de reabilitare a Cinematografului Prutul a fost aprobat de Compania Națională de Investiții.

Readucerea la viață a Cinematografului Prutul va costa 9 milioane lei.

 ”Este vorba despre un proiect cu o valoare de 9 milioane lei prin care reabilităm clădirea fostului Cinematograf Prutul, o modernizăm și o dotăm la standardele actuale. Va fi un centru multicultural de ultimă generație, inclusiv cu aparatură pentru proiecția de filme”, a declarat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

Proiectul va primi finanțare prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul Săli de Cinema.

Reabilitarea cinematografului din Ștefănești este pe locul trei la nivel național și primarul Buțura spune că CNI va demara în acest an procedura de licitație.

Banii din acest proiect vor fi folosiți la reabilitarea clădirii, dotarea cu scaune noi, instalație de sonorizare, lumini, instalație de proiectare filme digitale, amenajare locuri de parcare.

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *