O primărie și-a deschis balastieră și va pietrui drumurile din oraș cu asistații social și cei care au amenzi neachitate

0

 

Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești

 

Un primar din județul Botoșani transformă asistații social din povară în avantaj și numărul mare de cetățeni cu amenzi neplătite în forță de muncă brută.

Orașul Ștefănești are câteva probleme mari, iar actualul primar încearcă să le transforme în avantaje.

Localitatea în care s-a născut marele pictor Ștefan Luchian este pe malul Prutului, la distanță mare de municipiul reședință de județ, are mulți asistați social, mulți cetățeni cu amenzi neplătite care îngroașă sumele pe care primăria trebuie să le recupereze la buget.

Primarul Florin Buțura vrea să transforme cele trei probleme în avantaje pe viitor. 

 

loading…

A lucrat un an și două luni la documentația de autorizare a Primăriei Ștefănești pentru a exploata pentru prima dată propria balastieră de pe malul Prutului.

”Am obținut autorizația finală pentru a exploata balastiera primăriei, cu o cantitate de 5000 metri cubi pe an. Acum închiriem utilajele de exploatat și vom pietrui toate drumurile mărginașe, toate drumurile dintre Ștefănești și satele din componența sa. Este pentru prima dată când vom exploata singuri balastiera”, a declarat primarul Florin Buțura.

 Celelalte două dezavantaje, asistații social și cetățenii cu amenzi neplătite, vor fi transformate în avantaje cu ajutorul balastierei.

Primarul Buțura spune că aceștia vor fi folosiți ca forță de muncă pentru pregătirea în vederea pietruirii drumurilor, dar și pentru împrăștierea pietrei pe ulițe.

”Avem asistați social, dar îi folosim la curățarea șanțurilor, la lucrările de înfrumusețare, la curățenie în oraș. De asemenea, mai avem o mare problemă, avem de încasat de la populație și firme 3,8 milioane lei, din care 1,4 milioane lei sunt amenzi neplătite de populație. Îi vom folosi pe cei care nu și-au plătit amenzile la lucrările de pietruire a drumurilor pentru a reduce cel puțin cu jumătate nivelul debitelor de recuperat”, a completat primarul Florin Buțura.

Primăria Ștefănești derulează în această perioadă și o licitație în valoare de 7,2 milioane lei pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum.

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *