VIDEO+document: Andrei, Federovici și Lupașcu îl acuză pe Flutur că blochează reabilitarea Teatrului Eminescu

0

Social-democrații pun presiune pe primarul Cătălin Flutur și îi cer acestuia să depună toate documentele necesare pentru ca proiectul de consolidare a Teatrului Mihai Eminescu să intre la finanțarea Companiei Naționale de Investiții.

Într-o conferință de presă la PSD, senatorul Doina Federovici, viceprimarul Cosmin Andrei și deputatul Costel Lupașcu l-au acuzat pe primarul liberal Cătălin Flutur că blochează reabilitarea teatrului.

Pentru a putea continua lucrările la Teatrul Eminescu, mai întâi trebuie făcută consolidarea clădirii, lucrare care nu a fost prinsă în proiectul inițial.

 ”I-am cerut domnului primar Flutur urgentarea documentelor pentru consolidarea Teatrului Mihai Eminescu, domnia sa transmițând că a făcut acest lucru și că totul este în regulă, spunând că ar fi un răspuns de la CNI că nu ar fi bani. L-am contrazis și i-am spus că lucrurile nu sunt chiar așa, că nu avem documentația depusă și nu putem trece la următoarea etapă, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

 


Acesta a prezentat presei și o adresă de la CNI prin care se transmite care este situația documentației pentru acest obiectiv din Botoșani.

Am răspunsul de la CNI semnat de doamna director de acolo prin care suntem anunțați: ”UAT Botoșani nu a depus documentația completă conform minutei din 9 mai și însușită de reprezentantul UAT Botoșani și reprezentanții proiectantului Proiect Botoșani”. Să înțelegem că am găsit sursă de finanțare pentru consolidarea Teatrului, lucrare care nu era prevăzută în proiectul inițial”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei, făcând referire la o adresă primită de la CNI la sfârșitul lunii mai.

 

loading…

 

Acesta susține că nu s-au depus documentații complete legate de expertiza tehnică, lista de cantități.

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, îi cere primarului Flutur să urgenteze depunerea documentației cerute de CNI.

Să înțelegem că avem sursa de finanțare. Vicepremierul Paul Stănescu a spus foarte clar că avem sursă de finanțare și finanțăm în primă fază partea de structură a Teatrului Mihai Eminescu. Partea de structură de rezistență nu este parte a proiectului inițial, este o discuție inutilă și pe lângă subiect. Chiar dacă s-a întârziat depunerea cu o lună de zile, facem apel să se depună în timp cât mai scurt, a precizat Federovici.
Și deputatul Costel Lupașcu a intervenit pe acest subiect și a precizat că se știa de lipsa lucrărilor de consolidare a teatrului încă din faza de proiectare, înainte de 2012.

”A fost o greșeală din start la acest proiect pentru că se știa din start că teatrul nu are structură de rezistență, a declarat Lupașcu.

FLUTUR răspunde acuzațiilor aduse de PSD

În replică, primarul Cătălin Flutur spune că este un joc de imagine al PSD pe acest subiect.

”Am depus toate documentațiile cerute și sunt hârtii în acest sens. Noi așteptăm finanțarea”, a precizat edilul-șef.

 

 

  


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *