Licitație de 6,3 milioane lei pentru bazinul didactic de înot din Dorohoi, primul din județ

0

În timp ce în municipiul Botoșani elevii nu au unde să urmeze cursuri de înot, pentru că bazinul acoperit construit la Cornișa nu este deschis din cauza orgoliilor politice locale, municipiul Dorohoi va avea primul bazin didactic din județ.

Compania Națională de Investiții a scos la licitație lucrări estimate la 6,3 milioane lei, fără TVA, pentru construcția unui bazin didactic în municipiul Dorohoi.

Licitația va avea loc pe 20 iulie, iar durata de execuție este de 12 luni.

Primarul Dorin Alexandrescu susține că bazinul didactic este un vis care va deveni realitate pentru Dorohoi. 

 

 

”Am văzut că CNI a scos pe SICAP licitația și dacă nu vor fi contestații și procedura de atribuire a lucrărilor va decurge normal ar trebui ca lucrările de construcție să înceapă chiar în acest an și să fie finalizate în 12 luni. Pentru noi, pentru Dorohoi este un vis să avem un bazin didactic de care să beneficieze copiii din municipiu și am ajuns să îl realizăm”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Acesta a precizat că viitorul bazin didactic va fi construit lângă sala de sport a Colegiului Național Grigore Ghica și va fi la dispoziția elevilor din tot municipiul.

 

”Atât în interior, cât și în exterior, bazinul va arăta foarte bine, va fi o mândrie pentru Dorohoi”, a completat primarul Alexandrescu.

 

loading…

 

Loading…

 

Și în municipiul Botoșani trebuia să fie construit un bazin didactic încă din 2011, însă proiectul a fost abandonat deși avea finanțare și a fost făcută licitația pentru execuție, fiind stabilit și constructorul. Schimbarea de putere din 2012 a dus la blocarea proiectului și abandonarea lui. Pe terenul unde urma să se construiască în Botoșani bazinul didactic a fost amenajat un teren de joacă pentru copii.
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *