Guvernul a alocat 5,7 milioane lei pentru reparațiile de după inundațiile din Botoșani

0

Bani de la Guvern pentru a repara stricăciunile provocate de inundații.

Parlamentarii social democrați, alături de prefectul Dan Şlincu, dar și de conducerea Consiliul Județean, au solicitat sprijin de la Guvern pentru refacerea infrastructurii în zonele afectate de inundaţii şi alte fenomene meteo periculoase care s-au produs în ultima perioadă în judetul Botoșani.

Joi, în ședința de Guvern a fost aprobat pentru Botoșani un sprijin financiar în valoare de 5.766.730 lei, pentru refacerea celor 7 tronsoane de drumuri județene afectate de inundații.

 

 Astfel pe 50.5 km tronsoane de drumuri județene vor fi efectuate lucrări de reparatii în perioada următoare, respectiv pe: DJ 291K Lozna – Călinești, DJ 293 Mileanca – Coțusca, DJ 293A Coțusca – Viișoara, DJ 294A Avrămeni – D.Cantemir, DJ 294C Borolea – Hănești, DJ 298 Baranca, DJ 291D Baranca – Bajura. Era firesc să existe o proritizare a repartizării fondurilor respectiv, infrastructura națională, județeană și locala.

Urmează deci ca în perioada următoare sa fie alocate sume și pentru refacerea infrastructurii locale din comunele afectate din judet. Mulțumesc Comitetului Judetean pentru situații de urgență, coordonat impecabil de domnul prefect, comisiilor locale dar și domnilor primari pentru mobilizarea exemplară de care au dat dovadă în această perioadă. Mulțumesc doamnei premier Viorica Dancilă, domnului vicepremier Paul Stănescu și doamnei ministru Carmen Dan pentru sprijinul acordat, a declarat senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *