FOTO Încep lucrările pe tronsoanele de drum național Dorohoi-Suceava și Călinești-Vârfu Câmpului

0

Șeful de la Drumuri Naționale din Moldova a anunțat unde vor fi turnate covoare asfaltice în lunile august și septembrie pe tronsoanele de drum național din județul Botoșani.

 

Joi dimineață, la Prefectură a avut loc o întâlnire de lucru între prefectul Dan Șlincu, directorul DRDP Iași, ing. Ovidiu Laicu, șeful SDN Botoșani, ing. Viorel Zacrețchi și parlamentari botoșăneni ai partidului de la guvernare, care a vizat stadiul lucrărilor rămase de efectuat în acest an pe drumurile naționale din județ.

Ulterior discuțiilor, prefectul împreună cu oficialii DRDP s-au deplasat prima dată la Vârfu Câmpului, acolo unde se intervine cu freze în vederea asigurării planeității suprafeței pe care vor fi turnate straturi bituminoase, iar ulterior la Dorohoi, întocmai pentru a parcurge întreaga lungime a celor două sectoare care vor fi reparate până la sfârșitul lunii septembrie.

 

 Prima lucrare pe teritoriul județului vizează întreaga lungime a tronsonului Dorohoi- Vârfu Câmpului , adică 14,5 km. În același timp, se lucrează și pe tronsonul Zvoriștea–Suceava, pentru ca lungimea totală de 37 km a DN 29A Dorohoi – Suceava să poate fi parcursă în siguranță de conducătorii auto.

 

„Mă bucur că și eu, alături de alți colegi primari din zonă, am avut o contibuție la realizarea acestei lucrări. La finalizarea acesteia dorohoienii vor avea o legătură mult mai bună cu zona Sucevei, dar și cu zona cealaltă, către munți”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

 

Totodată, începând cu a doua jumătate a lunii august se va executa covor asfaltic și pe DN 29C Cucorăni – Mihăileni, pe tronsonul Călinești – Vârfu Câmpului, pe lungime de 21 km, iar restul tronsonului până la Mihăileni, precum și sectorul Cucorăni – Călinești vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

 

„Ne aflăm în momentul în care avem certitudinea că starea celor două drumuri naționale care se intersectează în Vârfu Câmpului va fi îmbunătățită. Este îmbucurător faptul că cei care circulă pe aici nu vor mai întâmpina disconfort în trafic”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

 

Valoarea totală a lucrărilor pe cele două tronsoane pe care se intervine luna aceasta este de peste 12 milioane de lei, sumă asigurată din bugetul CNAIR.

 

 

dav

dav

dav

dav

dav

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *