Primele lucrări de decolmatare a pârâului Buhai plus proiect de 6 milioane euro pentru prevenirea inundațiilor

0

Pârâul Buhai/Sursa foto: contul de Facebook Federovici Doina Elena

În 2010 acest pârâu omora oameni și distrugea case.

La 8 ani de la dezastrul provocat de pârâul Buhai în Dorohoi și Șendriceni se finalizează primele lucrări de decolmatare și amenajare hidro a acestei ape.

Lucrările pe cele 4,5 kilometri au fost începute la jumătatea lunii iulie și vor fi finalizate la sfârșitul lunii august, salvând de la inundații peste 200 de hectare de teren și 20-30 de locuințe. 

 

”Felicitări domnule subsecretar de stat Dan Deleanu! Ministerul Apelor si Pădurilor finalizează primele lucrări pe o lungime de 4,5 km pe raza comunei Șendriceni, lucrări de decolmatări şi amenajări hidro în amonte de acumularea nepermanentă care urmează să fie construită pe râul Buhai. Aceasta acumulare va asigura apărarea împotriva inundațiilor in municipiului Dorohoi și a comunelor limitrofe. Această etapă de viabilizare a cursului de apă‚ realizată cu sprijinul SGA va fi finalizată până la 31 august”, a precizat senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

 

loading…

 

 

Aceasta a făcut referire la un proiect de peste 6 milioane euro, respectiv 28 milioane lei, prin care se va amenaja un baraj pe râul Buhai pentru reglarea debitului de apă în caz de urgență.

Proiectul ar putea fi demarat chiar din 2019.

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *