Primul oraș din județ unde iluminatul public va fi integral cu LED și alimentat cu energie fotovoltaică

0

A fost semnat proiectul de finanțare pentru primul oraș din județ iluminat integral cu LED.

Primăria orașului Săveni a semnat finanțarea pentru proiectul prin care iluminatul public din urbea din centrul județului va fi integral realizat cu lămpi LED.

 

Proiectul se va realiza cu fonduri europene. 

 

”Am semnat contractul de finanțare la AFIR pentru iluminatul cu LED în Săveni și două sate din componență. Vom avea integral iluminat cu LED și valoarea proiectului prin Grupul de Acțiune Locală este de aproape 70.000 euro. Noi avem în total 1100 de lămpi în oraș, iar după ce le vom schimba cu LED pe cele înlocuite le vom monta pe drumurile de legătură cu satele administrate și în interiorul acestora”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni. Urmează licitația pentru stabilirea firmei care va monta lămpile LED în tot orașul Săveni.

 

loading…

 

 

Tîrzioru a precizat că în toamnă va fi scos la licitație proiectul prin care Primăria Săveni va avea propria sursă de producere a energiei electrice.

Este vorba despre un parc fotovoltaic pe 7000 de metri pătrați care urmează să asigure iluminatul public și cel din instituțiile publice.

”În această toamnă scoatem la licitație centrala fotovoltaică, proiect de aprope 150.000 euro finanțat din fondurile Primăriei Săveni”, a completat Relu Tîrzioru.

 

 

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *