Administrație

Comisia Europenă a trimis o delegație la Botoșani să discute cu autoritățile și Camera de Comerț

În perioada 01-03 octombrie 2018 va avea loc o vizită de lucru a reprezentanţilor Comisiei Europene- Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune, prilej cu care vor fi abordate domenii precum: forţa de muncă, social, sănătate.

Programul vizitei a debutat cu o întâlnire la Palatul Administrativ cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică MACALEȚI, care va fi urmată de vizite la următoarele instituții publice: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

 


Prin intermediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, va avea loc o întâlnire cu oamenii de afaceri locali, agenda de lucru incluzând, de asemenea, o vizită în comuna Coșula precum și o întâlnire cu reprezentanții ONG-urilor din județ.

Obiectivul întâlnirilor îl reprezintă prezentarea situației la nivel local în domeniul ocupării forței de muncă, educației și al aplicării legislației și politicilor naționale și europene din domeniul social.

Temele de discuție se vor axa pe oferirea de informații specifice domeniilor de activitate ale instituțiilor participante, precum: caracteristicile pieței și migrația forței de muncă; oportunități și bariere în calea dezvoltării afacerilor/creșterea investițiilor și potențialul de dezvoltare la nivelul județului Botoșani; sursele de finanțare, mecanismele de cooperare interinstituțională și prioritățile din domeniul social; necesitatea formării continue a cadrelor didactice; perspective și priorități din domeniul educației.

Informaţiile furnizate vor permite o mai bună gestionare a Fondul Social European, de care Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune se ocupă în mod direct, dar și o actualizare a raportului de ţară pentru România în contextul Semestrului European, urmând ca în decursul anului viitor să fie publicată o nouă versiune.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media- Consiliul Judeţean Botoşani