Administrație

VIDEO A salvat foarte multe vieți și este considerată înger. Acum a devenit Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Un geniu, un înger printre oameni! Medicul chirurg Doina Hrehoreț, cea considerată de mulți ca fiind un înger între oameni pentru că a salvat foarte multe vieți fiind singura femeie medic care face transplant de ficat în regiunea asta a lumii, a devenit de astăzi Cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

 

Titlul i-a fost oferit de primarul Cătălin Flutur în fața consilierilor locali.

Alături de medicul Hrehoreț au fost și părinții săi.

Aceasta s-a născut la Botoșani pe 26 noiembrie 1967, a fost eleva profesorului Irinel Popescu și lucrează la Institutul Clinic Fundeni.

 

 

 

„Este o zi specială pentru mine, specială pentru că sunt alături de dumneavoastră, specială pentru că e o încununare a muncii mele şi vă mulţumesc mult pentru aprecieri. Am avut emoţii din momentul în care am intrat în această minunată clădire, este spectaculoasă şi chiar dacă emoţiile mă compleşesc, nu pot să nu admir frumuseţea acestei clădiri, vechimea ei şi într-un fel să-mi aducă aminte că aici este locul meu natal, aici sunt rădăcinile mele şi de aici a plecat totul, a plecat piatra de temelie a educaţiei mele, a plecat inspiraţia de a face medicină, de a face chirurgie”, a declarat Doina Hrehoreţ.

Celebrul medic chirurg a precizat că vine de câteva ori pe an la Botoșani și că îi place ritmul vieții din acest oraș, fiind ritmul care o face pe ea să se simtă cel mai bine.

De asemenea, Doina Hrehoreț a mai spus că nu a avut niciodată tentația de a pleca la muncă peste hotare deoarece România este singura țară în care s-a simțit bine și chiar dacă a mers la cursuri de specializare în foarte multe țări nu a avut niciun gând de a rămâne acolo tocmai pentru că simțiea că îi lipsește ceva, România.