Administrație

Flutur anunță un super-program de 1 Decembrie la Botoșani

Municipiul Botoșani va fi îmbrăcat în tricolorul național pentru 1 Decembrie, ziua în care România serbează 100 de ani de la Marea Unire.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat un super-program pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Totul a început prin îmbrăcarea clădirii Primăriei într-un steag uriaș, vor urma multe steaguri puse în municipiu și iluminat în cele trei culori ale drapelului.

 

loading…

 

„Ne dorim ca pe 1 Decembrie, drapelul naţional să fie arborat în Antarctica de către maratonistul Iulian Rotariu şi mi se pare un lucru deosebit. Tot legat de Centenarul Unirii, în acest an am aprobat editarea a două cărţi cu tematica Unirii, scrise de Lucia Olaru Nenati şi Georgică Manole. Am achiziţionat CD-ul de cărţi colorate pentru copii cu tema Marii Uniri de la 1918”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Loading…

 

Pe 28 noiembrie, Stadionul Municipal va deveni centrul atenției. Tribunele vor fi pline cu elevi de la toate liceele din localitate, iar pe gazon va fi format numărul 100 din alți elevi.

Ziua de 1 decembrie va fi cu adevărat specială și vor cuprinde, pentru prima dată, mai multe zone ale municipiului. Manifestările vor începe tradițional în Centrul Istoric, în Piața 1 Decembrie, cu o slujbă religioasă și depuneri la monument, după care totul se mută pe strada Cuza Vodă și în Piața Revoluției. Nu înainte ca Primăria să ofere botoșănenilor 1000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert, iar alte 500 de porții vor fi oferite celor implicați în organizarea Zilei Naționale.

 

Defilarea tehnicii militare și a detașamentelor din Armată, ISU, Poliție, Poliția de Frontieră, Poliția Locală și Jandarmerie va avea loc pe strada Cuza Vodă.

De Ziua Națională va fi dezvelit și bustul colonelului Tomoroveanu, din parcul de lângă Primărie.

În Piața Revoluției vor avea loc mai multe concerte de muzică populară până după lăsarea întunericului, iar la final va avea loc retragerea cu torțe a forțelor armate și lansarea de lampioane tricolore.