Primar la primul mandat, proiecte de 6 mil. euro: canalizare, asfalt, jacuzzi pentru bătrâni, burse elevi, înființare afaceri, cinema

0

În 2016 a fost ales pentru prima oară primar în cel mai sărac oraș din județ.

La începutul lui 2019 valoarea proiectelor accesate de când este primar a depășit 6 milioane euro, iar acestea vizează investiții în rețea de canalizare, asfaltări, reabilitarea unui cinematograf, a unui cămin cultural, înființarea unui centru de îngrijire pentru bătrâni care să cuprindă jacuzzi, saună și sală de fitness, finanțarea a 15 planuri de afaceri a localnicilor, after-school, burse pentru elevii cu rezultate bune, pregătire profesională, dotarea cu bărci de salvare pentru situații de urgență.

 

Loading…

Am plăcerea să vă prezint Strategia de dezvoltare în domeniul implementării proiectelor europene 2016-2020 pentru Orașul Stefănești. Nu există bucurie mai mare ca atunci când îți vezi dorințele realizate , iar dorința mea cea mai mare a fost să nu dezamăgesc și să pot demonstra că ”SE POATE”. Omul are trei mijloace pentru a-și trăi frumos viața: cuvântul , fapta și recunoștința ! MULȚUMESC TUTUROR CELOR CARE AU AVUT ÎNCREDERE IN MINE ȘI CELOR CU CARE AM LUCRAT ZI DE ZI PENTRU REALIZAREA ACESTOR PROIECTE, a declarat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

Bilanțul lui Buțura în primii doi ani și jumătate ai primului său mandat de primar arată că a atras finanțări nerambursabile de 6,07 milioane euro.

 

 

loading…

Ștefănești, măsuri integrate pentru o societate incluzivă, valoare 15,4 milioane lei

Înființarea unui Centru Comunitar Integrat pentru furnizarea de servicii în folosul comunității, 560 de membri ai comunităților marginalizate inclusiv servicii sociale, medicale și socio-medicale.

Reabilitarea și dotarea Școala primară nr. 4 Bădiuți.

Termoizolare a 3 blocuri de locuințe.

Servicii de tip after-school pentru 30 de copii preșcolari.

Programul Școală după școală pentru 75 de elevi.

Prevenirea abandonului școlar prin acordarea de burse pentru 75 de elevi timp de doi ani.

Tabere de vară anuale pentru 30 de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură.

10 internship-uri la companii și instituții din varii domenii pentru tinerii aflați în an terminal la liceu.

Competiție de artă plastică, artă fotografică, activități tematice pentru promovarea multiculturalismului în cadrul Centrului Comunitar Integrat.

Formarea profesională continuă pentru 170 de persoane care vor beneficia atât de cursuri de calificare cât și de cursuri de specializare, din care minim 35 persoane de etnie romă.

5 seminarii ”Nicio femeie șomer” dedicate unui număr de 50 de femei pentru îmbunătățirea participării pe piața muncii.

Angajarea unui număr de 82 de persoane, din care minim 18 de etnie romă.

Finanțarea a 15 planuri de afaceri, respectiv deschiderea a 15 firme.

Servicii de evaluare a stării de sănătate și pachete de analize medicale pentru 500 de beneficiari.

Servicii de asistență juridică pentru reglementarea documentelor de proprietate pentru 30 de beneficiari.

 

Proiect de 453.458 lei prin AFIR pentru situații de urgență

Dotare cu mașini și utilaje moderne pentru intervenții în situații de urgență, calamități naturale, echipamente protecție pentru Serviciul voluntari pentru situații de urgență, corturi militare și bărci de salvare, motopompe și generatoare electrice, instalație de potabilizare a apei, piese de schimb pentru echipamente.

 

Asfaltări prin PNDL

Proiect de 7,2 milioane lei pentru modernizarea a șase tronsoane de drum în lungime totală de 5,8 km.

 

1,2 milioane lei pentru modernizarea rețelei de iluminat public

Extinderea numărului de stâlpi dotați cu corpuri de iluminat de la 521 la 921, traversarea subterană a cablurilor, montarea a 323 bucăți corp de iluminat led 45W, respectiv 598 corpuri de iluminat LED 30W, dotarea cu sistem de telegestiune a iluminatului public.

Acest proiect este finanțat din fonduri elvețiene.

 

3,1 milioane lei prin POR pentru un centru de bătrâni cu jacuzzi și saună

Înființarea unui centru multifuncțional de servicii sociale în sistem integrat prin reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii fostei brutării de pe str. Smârdan nr. 5 cu birou recepție, punct medical-cabinet psihologie, chicinetă, sală de mese, sală activități lucrative, sală de activități recreative, sală IT, birou administrativ, grupuri sanitare cu dușuri, camere de odihnă și repaos, spălătorie și uscătorie, spații de recuperare, jacuzzi, saună, sală de recuperare fizică/fitness. Centrul de zi rezultat pe această cale va avea o capacitate maximă simultană de 50 de persoane, astfel încât prin rotație să asigure sprijinul necesar pentru 100 de persoane vârstnice aflate în dificultate în comunitate.

 

Sistem de supraveghere video

Proiect finanțat prin AFIR cu 138.612 lei pentru un sistem de supraveghere video Bădiuți și Ștefănești cu 24 camere video

 

Modernizare Cinematograful ”Prutul”

Proiect finanțat prin CNI cu 9,48 milioane lei pentru ”Reabilitarea și modernizarea Cinematograf ”Prutul” Ștefănești”.

 

Modernizare cămin cultural

Proiect finanțat prin CNI cu 1,7 milioane lei pentru Modernizarea și dotarea Căminului Cultural din Bobulești

 

2,59 milioane lei pentru al doilea proiect dedicat vârstnicilor

Proiect finanțat prin POCU cu 2,59 milioane lei. Proiect complementar proiectului pentru înființarea unui centru de zi și a unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

 

Canalizare și stație de epurare

Proiect finanțat prin PNDL cu 14,89 milioane lei pentru înființarea sistemului de canalizare și a stației de epurare în orașul Ștefănești.

32 km de sistem de canalizare în Ștefănești, Ștefănești Sat, Bădiuți, Stânca și Bobulești pe unele porțiuni se va merge cu traseu dublu de pe o parte și de alta a drumului asfaltat, unde este cazul. Perioada de implementare estimată 2019-2022.

 

 

 

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *