Administrație

Flutur: ”Botoșaniul are nevoie de o cotă rezonabilă din impozitul pe venitul global”

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, trage un semnal de alarmă cu privire la finanțarea pe care Guvernul vrea să o acorde în acest an municipiilor din România.

 

Edil-șef la al treilea mandat, Flutur spune că dezvoltarea localităților depinde de aceste alocări bugetare din care actuala Putere politică a tot tăiat fonduri în ultimii ani.

 

Flutur a precizat că în numele primarilor municipiilor din România, AMR a înregistrat astăzi, 28 ianuarie 2019, la Guvernul României și la Ministerul Finanțelor Publice o solicitare prin care cere de urgență o întâlnire cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă și cu Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, pentru discuții privind Legea bugetului de stat pe anul 2019.

 

 

loading…

Loading…

”Având în vedere că până în prezent nu există nicio informație oficială privind fundamentarea bugetelor locale în cadrul Legii bugetului de stat pe anul 2019, este arzătoare discutarea cotelor din impozitul pe venit ce urmează a fi alocate unităților administrativ teritoriale și a alocărilor bugetare de care depinde dezvoltarea comunităților urbane în următorii ani! Botoșaniul are nevoie de o cotă rezonabilă din impozitul pe venitul global pentru funcționare și dezvoltare. Lipsa de transparență a Guvernului cu privire la alocările bugetare pentru anul 2019 și gravitatea cuantumului procentelor vehiculate în presă, care nu corespund în niciun caz celor solicitate de reprezentanții administrațiilor publice locale, ne obligă pe noi, primarii de municipii, să tragem acum – până nu e prea târziu – semnalul de alarmă!”, a declarat Cătălin Flutur.