Administrație

Drelciuc a demisionat de la șefia Urban Serv. Mihai Tincu vorbește despre noul director general al companiei

Nu a demisionat când la prima ninsoare municipiul nu avea material antiderapant, dar a demisionat la începutul primăverii.

Simion Drelciuc a demisionat din funcția de director general al Urban Serv SA, compania Consiliului Local care asigură serviciile de salubrizare-deszăpezire, dar care administrează și piețele și cimitirele.

Drelciuc a invocat motive personale când a fost întrebat de ce a demisionat, însă ultimul an a reprezentat o avalanșă de nemulțumiri la adresa modului în care firma pe care el o conducea presta serviciile de salubrizare și ridicarea gunoiului, dar și cele de deszăpezire.

 

 

loading…

 

Simion Drelciuc se va afla interimar la conducerea Urban Serv pentru următoarele 12 zile, până când va fi numit un nou director general interimar.

Contactat telefonic, Mihai Tincu, liderul consilierilor locali PSD, cei care au majoritatea în Consiliul Local al municipiului Botoșani, a declarat că sunt luate în calcul mai multe nume pentru stabilirea înlocuitorului lui Drelciuc și a lăsat să se înțeleagă faptul că există deja și un favorit în acest sens.

 

Loading…

 

”Nu pot să spun acum cine va fi noul director pentru că face parte dintr-o strategie normală, firească, care se întâmplă și în mediul privat și în cel public atunci când este vorba despre politica de personal. Domnul Drelciuc rămâne director interimar tehnic de producție, cu drept de a da examen după 4-5 luni, cum e legea, și de a rămâne până atunci pe funcție. Este inginer de profesie și poate ocupa postul. Rămâne în continuare și o să lucreze cu viitorul director și trebuie să facă treabă acolo pentru că trebuie să avem un oraș curat, iar noi (n.r.: consilierii locali) vom monitoriza asta”, a declarat Mihai Tincu, președintele organizație municipale a PSD Botoșani.

 



 

Omul de afaceri Mihai Tincu a lăsat să se înțeleagă și faptul că în ciuda mesajelor de susținere a lui Drelciuc, faptul că începutul iernii 2018-2019 a prins firma Urban Serv nepregătită pentru a face deszăpezire a fost hotărâtor în această schimbare.

”Firma urban Serv este o firmă grea. Ea trebuie să aibă grijă că orașul este măturat, spălat, curățat de noroi și zăpadă, iar pentru asta îți trebuie materiale pe care trebuie să le procuri vara, nu când vine iarna peste tine și ne trezim că nu avem cu ce deszăpezi.  Este o firmă grea, iar el(n.r.: Simion Drelciuc) are un an până la pensie și trebuie ca orașul să meargă în continuare și trebuie să fie acolo o echipă care să facă treabă, unul cu dorința de a face treabă, celălalt cu experiența și să fie supravegheați și de alte persoane după Legea 31, Lege 215, OG109, care să ducă la un oraș curat, proaspăt”, a completat Mihai Tincu.