Administrație

Achiței: Proiectul drumului strategic poate fi salvat, dar nu cu această conducere a CJ

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani în momentul în care s-a făcut studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru acest proiect, spune că este o chestiune de asumare pe care actuala conducere a CJ nu are curaj.

Vă reamintim că la licitația organizată de CJ pentru acest proiect, 254 milioane lei pentru 106 km de drum, nu s-a prezentat nicio firmă de asfaltări, iar constructorii acuză că proiectul este subfinanțat, existând o diferență de 100 milioane lei între suma disponibilă și necesarul la zi.

 

 

loading…

 

”Poate suma vehiculată de constructori este puțin prea mare, dar e clar ca OUG 114 și tot haosul fiscal produc efecte negative grave, și asta pentru toate contractele de lucrări.

E nevoie urgentă de decizii ferme pentru că întârzierea nejustificată doar pe tactici electorale e foarte gravă. Proiectul poate fi însă salvat, dar nu cu această conducere a CJ care fuge de răspundere. E interesant ce are de spus firma de consultanță angajată de CJ. La mai mult de o săptămână de la eșecul licitației, conducerea CJ nu are încă o poziție oficială cu ce vor face. E un proiect la care eu personal țin foarte mult și trebuie făcut. Nu ne putem permite să pierdem banii europeni chiar dacă ar trebui să mai punem și nou ceva din bugetul propriu”, a declarat Cristian Achiței.