Administrație

FOTO-VIDEO: Sute de botoșăneni în fața CJ-ului nemulțumiți de drumuri: ”Hoții!” ”Demisia!” ”M… PSD”

Cele mai mari protest față de starea drumurilor din județ a avut loc marți, 9 aprilie. 

Botoșănenii nu mai suportă calitatea proastă a unor drumuri județene și își manifestă disperarea în proteste în fața Consiliului Județean.

Un nou protest a avut loc marți, la ora 10.30, în fața Consiliului Județean, unde au participat câteva sute de botoșăneni veniți de la zeci de kilometri distanță.

 

 

 

loading…

 

Aceștia sunt nemulțumiți de starea drumului județean dintre Blândești și Todireni-Hlipiceni-Răuseni. Câteva sute de persoane din comunele amintite, dar și din Sulița, Albești, Lunca, chiar și Dângeni, au venit cu mașinile în fața Consiliului Județean pentru a cere explicații conducerii instituției după ce la licitația pentru modernizarea drumului strategic, din care face parte și tronsonul care străbate comunele amintite, nu s-a prezentat nicio firmă și a fost anulată licitația.

Protestatarii au claxonat și au strigat ”Hoții” și ”Demisia”.

”Ambulanța face 45 de kilometri în mai bine de o oră și jumătate. Nu mai putem tolera această situație. Au fonduri europene și nu fac nici acum drumul?”, a declarat unul dintre protestatari.

 

 

 

 

 

Printre protestatari a fost și un botoșănean în scaun cu rotile: ”Este inadmisibil ce se întâmplă. Au fost anul trecut și ne-au spus că drumul va intra la lucrări de modernizare, iar acum ni se spune că licitația s-a anulat. Noi vrem drumuri! Mincinoșii!”.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, a declarat că până la noua licitație pentru drumul strategic a fost suplimentat bugetul pentru asfaltarea celor peste 100 de kilometri cu 50 milioane lei și că vor fi efectuate lucrări de reparații în această primăvară.

”Am așteptat licitația, nu s-a prezentat nimeni. Acum am suplimentat bugetul și intrăm imediat la lucrări de reparații până la organizarea noii licitații. Vom interveni să facem drumurile practicabile, dar trebuie să așteptăm și noua licitație pentru modernizare pentru că este un proiect care va rezolva definitiv problema pe aceste tronsoane de drum”, a declarat Dorin Birta.