Administrație

FOTO Ajutoare de urgență de 61.500 lei pentru 41 de localnici din Ștefănești afectați de inundații

41 de botoşăneni au intrat azi în posesia unor ajutoare de urgenţă, acordate de guvern pentru persoanele afectate de inundaţiile din acest an. 

În prezenţa directorului Cancelariei Prefectului, Alexandra Huţu şi a primarului oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura, botoşănenii au primit aceste forme de sprijin la sediul primăriei din Ştefăneşti, de la reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS).

Cele 41 de ajutoare au fost în valoare totală de 61.500 de lei, fiecare botoşănean din cei 41 primind câte 1.500 de lei. 

 



 

 

Executivul vine în ajutorul dumneavoastră. Prin hotărârea de guvern din iunie 2019, au fost alocate fonduri pentru prevenirea riscului de excluziune socială a familiilor sau persoanelor singure, afectate de inundaţii în cursul anului 2019. Astfel, guvernul a simplificat procedurile de evaluare a pagubelor înregistrate în cazul locuinţelor, dând posibilitatea ministrului Muncii să aprobe prin ordin plata ajutoarelor ”, a fost mesajul Alexandrei Huţu, directorul Cancelariei Prefectului, adăugând că pe măsură ce se finalizează evaluările, acestea se centralizează iar plăţile se fac mult mai repede.

Pe parcursul săptămânii trecute, 22 de botoşăneni din Băluşeni, Flămânzi şi Prăjeni au primit astfel de ajutoare, în prezenţa prefectului Dan Şlincu, la sediul AJPIS. „Sper ca acest sprijin financiar să vă folosească şi să vă puteţi rezolva măcar o parte din problemele cu care vă confruntaţi”, a precizat atunci prefectul Dan Şlincu.

 


Alţi 13.500 de lei au ajuns la începutul lunii în posesia a nouă persoane singure sau familii din Săveni, Ungureni, Vlăsinești și Cristești, pentru repararea locuinţelor afectate de fenomenele meteo nefavorabile, înregistrate la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Potrivit hotărârii de guvern 365/2019 din 3 iunie, ajutoarele de urgenţă se acordă familiilor sau persoanelor singure afectate de inundaţii cu câte 3.000 de lei pentru cei a căror locuinţă şi/sau bunuri în folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de peste 90%, câte 2.000 de lei pentru un grad de afectare a bunurilor şi/sau locuinţelor între 50% şi 90% inclusiv, respectiv câte 1.500 de lei pentru un grad de afectare de până la 50% inclusiv.