Agricultură

Ionică Nechifor la Realitatea TV: 4 luni carne de oaie gratis în restaurantele din marile orașe

Programul național de promovare a consumului de carne de oaie în România își are originea în Botoșani și va ajunge în marile orașe ale țării.

Ionică Nechifor, președintele Asociației crescătorilor de ovine și caprine Moldoovis, secretar general al Romovis, a anunțat la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan, că programul național de promovare a consumului de carne de oaie va fi demarat în marile orașe ale țării cu o idee unică.



”Timp de 4 luni, în marile orașe ale României, restaurantele vor obține de la oieri gratis carne și ele să le ofere tot gratis clienților. Este un proiect prin care încercăm să creștem consumul de carne de oaie în România. Este un produs sănătos și vream să dăm posibilitatea românilor să aleagă dintre produsele care vin de proastă calitate din afara țării și produsul sănătos românesc”, a declarat Ionică Nechifor.

Câțiva dintre berbecii rasa Karakul de Botoșani sunt expuși la cel mai mare târg agricol din țară, Indagra, alături de oi din toate rasele prezente la noi în țară.



10.000 de vizitatori vor avea ocazia să mânânce, la Indagra, din toate produsele din lapte și carne de oaie pentru a conștientiza calitatea lor.

”Prin acest program vom da curaj oierilor să își continue această activitate și să avem posibilitatea de a lăsa copiilor noștri ceva să ducă mai departe, așa cum și noi am preluat ceva de la părinții și bunicii noștri”, a concluzionat Nechifor.