Agricultură

După 20 de ani, Stațiunea de cercetare Popăuți primește bani. Guvernul a virat 1,5 milioane lei pentru ștergerea datoriilor

Pasiunea pe care a făcut-o ministrul Petre Daea pentru oaie salvează o stațiune de cercetare din România. Aceasta primește bani de la Guvern pentru prima dată în ultimii aproape 20 de ani.

Începând de astăzi, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Popăuți a scăpat de datoriile istorice de peste 1,5 milioane lei, moment de la care pleacă relansarea acestei unități care poate aduce acea mult așteptată plus-valoare în sectorul zootehnic din Botoșani.

 

”Banii au fost virați de Guvern de vineri, iar astăzi am făcut plățile în contul datoriilor istorice de 1,5 milioane lei pe care le avea Stațiunea Popăuți și care o împiedicau să se dezvolte. Îi mulțumesc domnului ministru Petre Daea pentru tot ce a făcut pentru Stațiunea Popăuți, pentru Botoșani”, a declarat Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți.

 

Acesta a precizat că pe lângă banii pentru stingerea datoriilor, Stațiunea Popăuți va primi până la sfârșitul anului și fonduri pentru plata utilităților.


”Vom începe să reparăm laboratoarele, acoperișul, să lucrăm la centrală. Avem resursă proprie pentru astfel de lucrări și de anul viitor începem relansarea Stațiunii pentru că nu mai avem datoriile istorice care să ne împiedice să accesăm proiecte și să dezvoltăm această unitate atât de importantă pentru fermieri și economia județului Botoșani”, a completat Ionică Nechifor.