Un senator botoșănean a prezentat un proiect de 300 milioane euro. Banii vor ajunge la tineri fermieri și firme

0

Sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro

Senatorul botoșănean Lucian Trufin a susținut un proiect legislativ care vizează alocarea a 300 milioane euro tinerilor, cooperativelor agricole și firme.

Banii vor fi folosiți pentru revitalizarea unui sector în care județul nostru a fost în Top până la începutul anilor 2000.”Am susținut și votat astăzi în Senat proiectul legislativ de aprobare a Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și creștere în sectorul avicol. Această schemă de ajutor de stat în valoare totală de 300 mil euro va permite persoanelor juridice și fizice autorizate, Întreprinderilor individuale și a celor familiale, cooperativelor și tinerilor până în 40 de ani să acceseze fonduri pentru investiții în sectorul avicol, oferind și acestei ramuri importante a agriculturii românești, șansa dezvoltării și posibilitatea de a deveni. competitivă pe piața europeană”, a declarat Lucian Trufin.Discursul lui Trufin a fost prezentat și de www.stiripesurse.ro .

”În cadrul dezbaterilor din plen, Lucian Trufin, senator PSD, a precizat că beneficiarii urmează să acceseze fonduri de investiţie pentru înfiinţarea de ferme de reproducţie, staţii de incubaţie sau pentru mărirea capacităţii celor aflate deja în activitate. El a menţionat că programul urmează să se desfăşoare în perioada 2018 – 2020, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 300 de milioane de euro, sumă ce va fi asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, precizează stiripesurse.ro.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *