Agricultură

Unul dintre cei mai mari fermieri: ”Un an de excepție și la producție și la prețul de vânzare”

Anul agricol 2017 a fost unul de excepție, iar marii fermieri susțin că pe lângă recolta foarte bună, cu maxime istorice, și prețurile de valorificare au fost la un nivel peste așteptări.

 

Mihai Stredie este unul dintre marii fermieri ai județului Botoșani, prin firma Byanca Plai exploatând nu mai puțin de 2.500 de hectare de teren, în nordul județului.

 



Firma acestuia este pe primul loc în Topul Camerei de Comerț Industrie și Agricultură în domeniul său de activitate, în baza rezultatelor financiare din 2016.

”Este un an excepțional. Nu am avut de mult așa un an și la producție și la prețul de vânzare. Floarea s-a vândut cu 1,3 lei, porumbul cu 52 de bani, am avut și 6 tone de mazăre, o producție foarte bună, și le-am dat cu 72 de bani kilogramul. Pentru anul viitor vom intra puțin și pe cânepă, că tot e la modă, și vom testa să vedem cum merge”, a declarat Mihai Stredie.

Anul trecut, Byanca Plai a avut  23 de salariați, o cifră de afaceri de 11,6 milioane lei, echivalentul a 2,5 milioane euro, și un profit brut de 1,8 milioane lei, echivalentul a 394.493 euro.