Agricultură

Un liceu agricol se transformă în Hub pentru dezvoltarea fermierilor: 1000 de elevi, 100 de firme

Liceul ,,Demostene Botez’’ Truşeşti participă în cadrul proiectului ,,Liceele agricole –  Hub –uri locale pentru dezvoltarea fermierilor mici şi mijlocii ’’. 

 

 

Obiectivul principal este sprijinirea liceelor agricole pentru ca acestea să poată oferi programe educaţionale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri şi întreprinzători mici şi mijlocii din agricultură, cu accent pe învăţarea practică şi în stânsă cooperare cu comunitatea.

 



 

Proiectul se va desfăşura în perioada 2018-2020. În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi de educaţie antreprenorială, cu accent pe învăţarea practică, vizite de studiu pentru elevi şi promovarea oportunităţilor educaţiei agricole dar şi asistenţă pentru accesarea de fonduri şi implementarea unor proiecte relevante.

În data de 13.02.2018 a avut loc prima întalnire de lucru. Vor urma, conform Agendei publice, alte întâlniri de lucru și vizite de studiu în perioada 14-26 martie 2018. JA România oferă cursuri gratuite de educație antreprenorială. World Vision România va interveni pentru vizite de studiu și practică. Se vor realiza materiale de promovare a agriculturii și liceului.

Participanți : 60 de profesori, 1000 de elevi, 100 de firme, autoritațile locale și comunitatea.

Parteneri : Romanian-American Foundation, CEED România, CIVITAS, JA România, World Vision România.