Un primar este aproape de o tranzacție care l-ar face și mai bogat: își vinde ferma cu 6 milioane euro

0

Sursa foto: worldatlas.com

EXCLUSIV:

Unul dintre cei mai cunoscuți primari din județul Botoșani, care este și unul dintre marii fermieri ai județului, este aproape de a face o tranzacție financiară care l-ar propulsa și mai sus în topul celor mai bogați botoșăneni.

 

Este vorba despre Costel Nazare, primarul comunei Concești, și cel care lucrează peste 1000 de hectare de teren agricol.

 

Nazare este unul dintre marii fermieri ai județului și unul dintre cei mai bogați primari, iar la nivel național s-a făcut cunoscut în calitate de edil după ce a făcut anunțul că oferă locuințe gratis și locuri de muncă tuturor celor care vor să se stabilească în Concești.

  

Acesta este în negocieri pentru vânzarea fermei către Agraria Nord, compania care a achiziționat în urmă cu câțiva ani și Multiagra, firma familie fostului primar Ovidiu Portariuc.

 

”Am discutat, am cerut, dar nu mi-au dat prețul. A fost o discuție dar încă nu s-a realizat. Am avut o discuție preliminară. EU am cerut, ei nu au dat și au plecat. A fost o tatonare. Eu am vrut, dar nu au vrut ei, au spus că se mai gândesc. Eu îi aștept, mai mult de atât ce pot să fac? Cert este că este de vânzare”, a declarat primarul Costel Nazare.

 

 

 

Potrivit surselor din domeniu, Nazare a cerut prețul de 6 milioane euro pentru a vinde Sancos Concești, în timp ce prețul oferit de Agraria a fost de 5,8 milioane euro. Astfel, tranzacția nu s-a realizat momentan din cauza acestei diferențe de 200.000 euro, dar negocierile se vor relua.

Agraria Nord este și în momentul de față unul dintre principalii jucători din domeniul agrobusiness-ului în județul Botoșani, operând prim mai multe firme, iar dacă va prelua și marea fermă din zona Concești își va consolida poziția pe piață.

Potrivit surselor din domeniu, mai mulți primari cunoscuți pentru afacerile din agricultură și-au manifestat intenția de a vinde business-urile.

 

 

loading…