Târg de produse tradiționale ”fabricat în Botoșani” FOTO

0

Primăria Botoșani, Direcția Agricolă și Instituția Prefectului au organizat un târg al produselor tradiționale fabricate în județul Botoșani.

 

Târgul se desfășoară în perioada 2-4 martie, pe Pietonalul Unirii, și cuprinde producători locali de mezeluri, lactate, apicultori, panificatori și un cultivator de trandafir care procesează petalele.

 

Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole, a oferit, la deschiderea târgului, patru certificate de ”produs tradițional” firmei Viofanny Săveni pentru caș, urdă, brânză frământată și brânză de vaci.

 

  

Apicultorul Iustin Marineac a oferit botoșănenilor ceai de lavandă îndulcit cu miere de albine, produs rezultat în urma colaborării cu o cultivatoare de lavandă din județ.

”Lavanda este pusă la macerat în miere și când se face ceaiul nu mai este nevoie de un alt îndulcitor”, a declarat Marineac.

 

 

 

 

Și Corneliu Maftei, președintele Asociației ”Mierea Bună” Dorohoi-Botoșani, a venit cu un produs-vedetă: Elixir.

”Suntem aproape de a finaliza dosarul pentru a fi depus la Ministerul Agriculturii în vederea atestării acestui produs miraculos pentru sănătate. Elixir are, pe lângă miere, și apilarnil, produs de trântorul din stup, cu efecte foarte bune pentru starea de sănătate a persoanei”, a spus Maftei.

 

 

loading…

 

Carmangeria Stejarul a venit la târg cu produse tradiționale, la fel ca și carmangeria Sadova.

La deschiderea târgului au fost prezenți și deputatul Cristian Achiței, subprefectul Dana Lozneanu și Sorin Bradu, consilierul primarului Cătălin Flutur.