FOTO Vă puteți alege singuri mielul pentru masa de Paști din locul cel mai căutat de arabi și evrei pentru carnea de oaie

0

Puteți să mergeți să vă alegeți singuri mielul pentru masa de Paști direct din staul și chiar din locul cel mai căutat de arabi și evrei pentru carnea de oaie cea mai apreciată de aceștia.

 

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți vinde miei în viu pentru cei care își doresc o astfel de carne pe masa de Paști.

 

Doritorii pot merge la Stațiunea Popăuți și să-și aleagă singuri mielul din staul în funcție de greutate, de culoarea pielicelei.

 

  

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, a spus că prețul de vânzare a mieilor va fi supus dezbaterii Consiliului de Administrare al unității de cercetare, iar de vineri vor începe vânzările.

 

”Vom avea de vineri miei la vânzare și oricine poate veni să-și aleagă. Fătările au început în februarie la noi și avem ce să vindem. Rasa noastră, karakul, este cea mai căutată carne de oaie de către arabi și evrei și am vrea ca ei să fie consumați în județul nostru pentru că au o calitate foarte bună și botoșănenii să nu mai cumpere miei din Australia din supermarket. Este o carne sănătoasă și am vrea să ajungă pe masa botoșănenilor”, a declarat Ionică Nechifor.

 

 

loading…

 

Prețul propus pentru comercializare este între 9,5 și 10 lei kilogramul în viu.

Zeci de mii de miei și oi din rasa Karakul pleacă anual din județul Botoșani spre Israel și țările arabe.