Ministrul Daea a vizitat pe ploaie instalațiile de irigat și a fost făcut cetățean de onoare la Manoleasa

0

Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost în vizită de lucru în județul Botoșani, în cursul zilei de duminică, și a vizitat mai multe stații de pompare a apei pentru irigat și a fost făcut cetățean de onoare în comuna Manoleasa, cea care a așteptat 20 de ani investițiile în irigații.

Primul loc vizitat a fost sistemul de irigații de la Ripiceni-Stânca, care a intrat în acest an în reabilitare, iar apoi a fost să vadă sistemul de la Manoleasa, cel reabilitat anul trecut.

La Ripiceni-Stânca se vor investi 750.000 lei, iar stațiile de pompare sunt produse de compania Mecanex SA Botoșani.

 

 Ministrul a declarat că investițiile în irigații sunt prioritare pentru Agricultură. Spre exemplu la Manoleasa anul trecut s-au investit 500.000 lei pentru reabilitarea stației de pompare a apei, iar Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigat din comună va depune în acest an un proiect pentru atragerea a 1,5 milioane de euro pentru crearea unui sistem de irigat pentru câteva mii de hectare de teren.

Daea a primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Manoleasa.

”Vă mulțumesc pentru această onoare”, a spus ministrul Agriculturii.

Primarul comunei Manoleasa, Cristian Aroșculesei, a declarat de anul trecut că îi va înmâna acest titlu lui Petre Daea dacă se ține de cuvânt și reabilitează stația de pompare a apei pentru irigat după 20 de ani de așteptări.

În cele din urmă, ministrul Agriculturii a vizitat și Târgul Agricol de la Stațiunea Popăuți.

SURSA FOTO: Contul de Facebook al senatorului Lucian Trufin 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *