Agricultură

Brandul ”Produs în Botoșani” s-a lansat la Târgul pentru fermieri de la Iași : cașcaval, miere, cozonaci, uleiuri esențiale, dulceață de trandafir, usturoi

Joi, 20 septembrie 2018, a avut loc deschiderea „Târgului pentru Fermieri AGRALIM”, cel mai amplu spectacol de tehnică agrară și demonstrații din Estul țării, momentul fiind marcat de un spectacol memorabil de muzică populară și tradiții susținut de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”.

Prima zi a târgului se deschide oficial la standul „PRODUS ÎN BOTOȘANI”, unde producătorii tradiționali din Botoșani își vor expune și promova produsele tradiționale precum: Cașcavalul de Săveni, Usturoiul de Copălău, mierea de albine de la Ferma Apicolă Marineac, Cozonacul Domnesc, produse cunoscute la nivel național și nu numai.

Standul Județului Botoșani a fost vizitat de Excelența Sa Andrei M. Grinkevich, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în România, Claudiu Sorin Mareș, secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marian Șerbescu, prefectulul Județului Iași, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, reprezentanți ai Consiliului Județean Iași.

 

 

 

Pe la standul ”Produs în Botoșani” au trecut și senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, și Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură.

Județul nostru a fost reprezentat cu onoare la cel mai mare targ pentru fermieri din Modova sub noul brand județean de produse agroalimentare „PRODUS IN BOTOŞANI”. O parte din producătorii tradiționali din Botoșani și-au expus și promovat produsele cu care județul se mândrește precum: Cașcavalul de Săveni, miere de albine, Cozonacul Domnesc, dulceața și produsele din trandafir, uleiuri esențiale bio, cunoscute la nivel național și nu numai. Am susținut de la înființare acest brand crezând cu tărie că doar uniți într-o formă asociativă vom reuși să promovăm atât județul nostru cât şi produsele autohtone. Felicitări organizatorilor, Direcției Agricole Botoșani cât şi participanților, a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

 

loading…

 

Consider acest târg ca fiind o platformă de diseminare și promovare a produselor noastre tradiționale, dar și a potențialului turistic al județului. Botoșaniul este recunoscut la nivel național pentru diversitatea și gustul unic al produselor sale, iar în acest context, turismul culinar poate contribui la creșterea numărului de turiști. Felicit organizatorii și expozanții și îi asigur pe toți de sprijinul Consiliului Județean Botoșani în organizarea unor evenimente similare în viitor, a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

În acest an aniversar, Târgul AGRALIM se desfășoară la centrul expozițional Transagropolis din comuna Lețcani, județul Iași, pe o platformă de 15 ha, organizată pe mai multe zone de interes: expoziție de utilaje și tehnică agrară, expoziție de servicii în agricultură, expoziție de horticultură, expoziție de zootehnie.