700 de hectare, cea mai mare suprafață de cânepă autorizată cultivată în România

0

Sursa foto: agroteca.ro

Județul Botoșani este cel mai mare cultivator de cânepă autorizată din România.

Fabrica de procesare a cânepii deschisă la Dorohoi, Natural Hemp Heart, va aduce plus-valoarea atât de necesară economiei locale și județene.

 

Cristian Delibaș, directorul Direcției Județene Agricole, a declarat că Botoșani a redevenit de doi ani cel mai mare cultivator de cânepă autorizată din România.

 

 

 

loading…

 

”În 2017 am avut peste 800 de hectare cu cânepă autorizată, iar în 2018 am avut peste 700 de hectare. Suprafața a scăzut puțin din cauza diferențelor la subvenție cu sprijinul cuplat, dar sunt încrezător pentru viitorul acestei culturi în Botoșani și în Nordul Moldovei. În 2019 la Botoșani vom avea tot undeva la 700-800 de hectare cu cânepă, iar Botoșani va continua să aibă cea mai mare suprafață de cânepă autorizată din țară”, a declarat Cristian Delibaș.

 

Loading…

 

În ceea ce privește deschiderea fabricii de procesare a cânepii de la Dorohoi, Natural Hemp Heart, Delibaș spune că este unicat la nivelul României și că efectele pozitive în economise se vor resimți la nivel regional.

”Este o fabrică unicat în România și produce produse de o valoare incontestabilă pentru sănătate. Procesarea cânepii la Dorohoi și producția de ulei, de semințe decorticate, făină și fibre va conferi valoare adăugată atât de necesară. Dar nu doar pentru Botoșani este benefică fabrica, ci și pentru zona de Nord a Moldovei, deoarece și în Suceava se cultivă cânepă”, a completat Cristian Delibaș.

Fabrica Natural Hemp Heart a fost construită în ultimii doi ani la Dorohoi și va produce ulei de cânepă bio și convențional, semințe decorticate de cânepă bio și convențional, făină de cânepă și fibre de cânepă, produse alimentare care nu ar trebui să lipsească din nicio casă și cu efecte benefice asupra organismului uman.

  

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *