Administrație Agricultură

Un primar dintr-o comună din Botoșani l-a făcut praf pe ministrul Daea: ”Sacrificări în masă, fermele își închid activitatea”

Vizita ministrului Agriculturii, Petre Daea, în județul Botoșani în acest sfârșit de săptămână la Târgul agricol de la Stațiunea de Cercetare Popăuți a avut și o altă parte pe lângă cea oficială.

Un primar dintr-o comună din județul Botoșani, cunoscut pentru că a reușit să-și reducă numărul de asistați social din comună căutându-le acestora locuri de muncă, l-a criticat pe ministrul Daea pentru că nu acceptă să vorbească și să caute soluții pentru problemele micilor fermieri, a celor mulți din județ.

 



 

”Dumnealui nu înțelege de ce în județul Botoșani am ajuns la aproape jumătate din efectivul de animale. Sunt sacrificări în masă și ferme care își închid efectiv activitatea. Dumnealui ne spunea cu un zâmbet larg că o ducem bine și foarte bine. Nu este adevărat! Țăranul nu mai are cum să supraviețuiască, mă refer la fermierul care se ocupă cu creșterea animalelor. În acest ritm va termina producția națională și vom aduce din import. Se laudă cu marile sere de roșii, să vă uitați la datele statistice dacă a crescut importul de roșii. Am asistat la Popăuți un discurs comunist. Nu știu dacă ați auzit. ”Stimate popor, drag popor, noi vă dăm, noi vă dregem!”. Laptele se vinde la același preț, dar motorina e 6 lei litrul, salariile au crescut și nici nu mai avem cu cine lucra, furajele s-au scumpit, totul s-a scumpit, subvenția a rămas la același nivel, prețurile noastre au rămas la același nivel, dar domnul ministru ne spune că noi trăim mai bine, când mulți fermieri sunt aproape de faliment”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, secretarul general al PNL Botoșani.

Acesta a fost extrem de iritat de prezența la Botoșani în fața fermierilor a vedetei TV Carmen Avram, candidat la Europarlamentare pe lista PSD.

”Ce treabă are Carmen Avram cu fermierii? Ce știe ea despre problemele fermierilor?”, a completat Rotundu.