Lucian Trufin: “Este greu de guvernat după PSD pentru că trebuie să-i respecți și să-i ajuți pe români cu adevărat nu doar să zâmbești și să repeți sloganuri”

0

Nu a fost Guvernarea PSD perfectă, dar pe lângă investițiile în sănătate și educație, pe lângă aducerea elementelor de civilizație în mediul rural, adică apă, canalizare și asfalt, agricultura a fost domeniu prioritar de investiții.

Dezvoltarea sănătoasă și durabilă a României nu poate să înceapă fără investiții masive în agricultură, fără întărirea din punct de vedere economic a fermierilor români.

Senatorul botoșănean Lucian Trufin face un bilanț al guvernării PSD în domeniul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sub mandatul d-lui ministru Petre Daea sub aspectul a ceea ce a însemnat politica agricolă pentru județul Botoșani în ultimii 3 ani de zile.

  

Cu toții ne dorim ca județul Botoșani să crească din punct de vedere economic și să scape de stigmatul de ”unul dintre cele mai sărace județe”, iar în ultimii trei ani am asistat la cele mai mari investiții publice făcute de statul Român în agricultura botoșăneană din ultimii 30 de ani.

“Peste 63 milioane euro reprezentând subvenții plătite la timp fermierilor botoșăneni în anul 2017, 66 milioane euro  în 2018 și peste 65 de milioane euro în acest an. Prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-au contractat și plătit 470 de proiecte pentru mediul privat în valoare de peste 36 milioane euro iar pentru mediul public peste 19 milioane de euro. În ceea ce privește refacerea infrastructurii de irigații în județul Botoșani pentru amenajarea Horia – Liveni – Manoleasa s-a alocat peste 1 milion de lei iar pentru amenajările Stânca, Movileni și Curtești peste 900.000 lei. Stațiunea de Cercetare de la Popăuți a fost salvată de la faliment și readusă la viață prin ștergerea datoriilor și alocarea de la Bugetul de Stat a sumei de 1.500.000 lei. 277 beneficiari ai programului tomate românești, 40 beneficiari ai programului de sprijin pentru cultivatorii de usturoi, 18 beneficiari ai programului lână. Toate acestea sunt lucruri concrete și rezultatele se văd.” a declarat senatorul Lucian Trufin.

  

 

Acesta a precizat că actuala guvernare are obligația față de botoșăneni de a face măcar atât cât s-a făcut în ultimii trei ani pentru dezvoltarea bazei economice a județului și reamintește că prezentul ar fi fost altul pentru Botoșani dacă ceea ce s-a făcut în timpul mandatului de ministru al lui Petre Daea ar fi fost făcut când la putere erau partidele de dreapta.

Senatorul botoșănean face un apel la botoșăneni și la amintește că toate aceste lucruri care s-au realizat se pot pierde dacă nu conștientizăm faptul că PNL și USR dincolo de sloganuri nu au nimic pe agenda lor din ceea ce îi preocupă pe români și mai ales din ceea ce au nevoie cu adevărat românii.

“Cu toții am fost martorii zâmbetelor autosuficiente ale lui Iohannis și Ludovic din ultimele zile. Cu ajutorul trădătorilor din PSD au instalat Guvernul LOR la Palatul Victoria. Dar toate aceste zâmbete vor dispărea în momentul în care vor realiza că habar nu au ce înseamnă să guvernezi responsabil o țară, când o să citească fițuica lor de program de guvernare și nu vor găsi nici un răspuns la problemele reale cu care se confruntă românii.

Există speranță și soluție la acest asalt deșănțat asupra a tot ceea ce s-a făcut bine pentru români în ultimii 3 ani de zile. Pe 10 și 24 noiembrie românii să-și de-a votul pentru Viorica Dăncilă, candidatul social – democrat pentru funcția de Președinte al României. Doar așa avem garanția că în fruntea statului va fi un președinte care se luptă pentru toți românii, care-i respectă și  îi înțelege” a mai adăugat senatorul social- democrat.

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *