Agricultură Știri locale

Noul ministru al Agriculturii laudă o lege pentru fermieri modificată de un parlamentar PSD

Normalitate! Liberalul Adrian Oros laudă o lege modificată anul trecut de un parlementar botoșănean de la PSD și o recomandă fermierilor să o folosească pentru a crește economic. 

Este vorba despre Legea Cooperativelor agricole modificată anul trecut de senatorul botoșănean Lucian Trufin, prin care s-au acordat multe facilități fiscale fermierilor care se asociază și își vând produsele agricole prin intermediul cooperativelor. 

Ministrul Adrian Oros a declarat că le-a recomandat multor fermieri din țară, mai ales legumicultorilor, să urmeze exemplele de succes ale unor cooperative din țară. 

 



 

 

 

”Le-am propus , există acea lege a cooperativelor care rezolvă problemele celor mulți și mici. Pot să vândă în condiții avantajoase pentru ei. Am găsit cazuri de succes în țară și le-am dat exemple, au făcut depozit și livrează de trei ori pe săptămână către lanțurile de magazine. De asta spun că este o prostie să spună că suntem împotriva produselor românești”, a declarat, la Botoșani, ministrul Oros. 

Acesta a declarat că fermierii români trebuie să se asocieze pentru a putea să își valorifice producția la prețuri bune, iar modificările aduse legislației de către senatorul botoșănean Trufin tocmai asta au făcut, au deblocat, extins și au clarificat facilitățile oferite fermierilor care se asociază. 

De asemenea, Trufin a avut o campanie în județ prin care a promovat asocierea fermierilor și beneficiile folosirii cooperativelor agricole.