Agricultură Știri locale

FOTO-VIDEO Balul Fermierilor 2020 cu recital folcloric și premierea celor mai buni fermieri 

Ionică Nechifor, președintele Asociației MOLDOOVIS și directorul Stațiunii de cercetare Popăuți, a organizat sâmbătă a treia ediție a Balului Fermierilor, la Restaurantul Rediu. 

Ediția 2020 a adus alături cei mai buni fermieri ai județului, fiind acordate premii speciale pentru cei mai buni fermieri pe vegetal și creșterea bovinelor și fiind realizat TOP 30 cei mai buni crescători de ovine din județul Botoșani. 

Nechifor a mulțumit tuturor celor prezenți și invitaților , senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură, senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, Bogdan Câmpan, directorul APIA Botoșani, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole, prefectul Alexandru Colbu, fostul deputat Verginel Gireadă. 

 

 



 

Lucian Trufin le-a transmis fermierilor să se asocieze, să profite de facilitățile fiscale acordate pentru asociere, pentru cooperative agricole, în timp ce directorul APIA Botoșani, Bogdan Câmpan le-a transmis fermierilor să se prezinte la campaniile de informare realizate în colaborare cu primăriile din județ pentru a ști cum să acceseze mai bine schemele de sprijin financiar. 

Senatorul Costel Șoptică a declarat că nu este momentul să facă politică și a spus doar că este un sprijin pentru fermierii din Botoșani. 

Unul dintre cei mai dezvoltați fermieri din județ, Tiberiu Nichiteanu, a primit premiul pentru cea mai bună fermă vegetală, fiind lăudat că dezvoltarea a făcut-o fără credite bancare. 

Iulian Merticariu a primit premiul pentru cea mai bună fermă de creștere a bovinelor. 

Ionică Nechifor a premiat apoi cei mai buni 30 crescători de ovine din județ după criterii atent stabilite care nu pot fi contestate. 

Fetele din Botoșani au avut cel mai așteptat moment folcloric al serii, aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți.