Agricultură Politică Știri locale

Decizia prin care premierul Orban mai pune un om de la ALDE Botoșani  într-o funcție la București 

ALDE Botoșani are mai mulți oameni numiți în funcție cheie în ultimele trei săptămâni mai mulți decât a avut în toată perioada în care a fost la guvernare cu PSD. 

O nouă propunere a ALDE Botoșani s-a concretizat prin numirea pe funcție prin decizia premierului Ludovic Orban. 

În Monitorul Oficial de marți, 14 ianuarie, a fost publicată ultima decizie a primului-ministru Ludovic orban prin care acesta numește un botoșănean pe o funcție cu rang de subsecretar de stat. 

 

 



 

Este vorba despre decizia prin care Ioan Alexandru Zarug este numit vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, cu rang de subsecretar de stat. 

Pentru această funcție, inițial, ALDE Botoșani l-a nominalizat pe Bogdan Dăscălescu, însă acesta a devenit candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. 

Ioan Alexandru Zarug este medic veterinar și a activat până acum în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani. 

ANSVSA este una dintre instituțiile de forță ale statului român, iar liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, este pentru a doua oară când pune unul dintre șefii acestei instituții. Prima dată s-a întâmplat când conducea PNL și era în alianță cu PSD în USL, atunci a fost numit președinte al ANSVSA chiar Mihai Țurcanu, fratele lui Florin Țurcanu, și cel care avea să ajungă europarlamentar.