Agricultură Știri locale

Lucian Trufin: “URGENT – PLAFONAȚI PREȚURILE ȘI NU ÎNCHIDEȚI PIEȚELE AGROALIMENTARE!”

COMUNICAT DE PRESĂ: Starea de urgență înseamnă reguli stricte pentru toți, nu dublă măsură! Să închizi piețele agroalimentare dar să lași supermarketurile înseamnă de fapt dublă măsură!

”Siguranța sanitară și siguranța alimentară – sunt două dintre obiectivele prioritare urmărite în situația actuală de criză. Dacă pentru siguranța sanitară spitalele sunt în centrul atenției, observ cu consternare că în ceea ce privește siguranța alimentară autoritățile încearcă să ne convingă că doar din supermarketuri trebuie să cumpărăm alimente”, a afirmat senatorul PSD Lucian Trufin.

 

 



 

 

Prețurile din piețele agroalimentare au explodat !!! Dar domnilor decidenți politici și administrativi – mergeți și în supermarketuri și veți avea o surpriză: și acolo prețurile au luat-o la vale!!! Trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază ACUM, atât în supermarketuri cât și în piețele agroalimentare. IMPUNEȚI LEGEA!

”Argumentul că piața e un spațiu închis – mă refer aici,de exemplu, la Piața Mare din Botoșani, nu este un argument valabil. Sunt cumva supermarketurile organizate în aer liber?Sau mai bine spus cine te oprește pe tine autoritate publică să iei măsurile care se impun pentrurespectarea normelor de igienă și dezinfecție în piețe conform ultimelor măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19?Decidenții politici trebuie să ia în serios siguranța alimentară și să folosească mijloacele pe care le au la dispoziție, poliție locală, administrația piețelor, DSP, DSVSA, Jandermeria ș.a.m.d., pentru a interveni cu scopulreducerii riscurilor, ținând cont totodată că, deși se susține că la supermarketuri este marfă și nu trebuie să ne facem probleme, vedem în același timp imagini cu rafturile goale și trebuie să avem în vedere că noi nu vorbim doar de ziua de astăzi – 18 martie, ci de o situație care poate să dureze mult mai mult decât ne așteptam”, a continuat Lucian Trufin.

Senatorul face un apelcătre autoritățile județene pentru a lăsa micul producător în pace, permițându-isă vândă hrană pentru populație, bineînțeles în condițiile igienico-sanitare și la prețurile plafonate pe care instituțiile abilitate le impun.

NU ÎNCHIDEȚI PIEȚELE, CI IMPUNEȚI LEGEA ÎN FAȚA CĂREIA TOȚI TREBUIE SĂ FIM EGALI!

 

 

loading…