Agricultură

Fermierii au depus 31.777 cereri unice de plată pentru 285.638 hectare

Comunicat de presă: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean  Botoșani  informează că la data de 15 iunie 2020 s-a finalizat perioada de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020, desfășurată, în cea mai mare parte, fără prezența fizică a solicitanților și/sau a personalului altor instituții, prin utilizarea mijloacelor electronice (telecomunicaţii).

Astfel, până la data de 15 iunie 2020 au fost depuse la APIA Centrul Județean  Botosani un număr de 31777 cereri unice de plată pentru o suprafață totală de  285.638,20 hectare, din care 26266 cereri au fost depuse prin mijloace electronice. 

Față de Campania 2019, s-a înregistrat o creștere cu 5.148,81 hectare a suprafeței pentru care s-a solicitat sprijin în condițiile în care s-a evidențiat o ușoară comasare a terenurilor prin scăderea numărului de solicitanți.

 

 



 

 

Prin urmare, si sumele de bani care vor intra in judetul Botosani pentru suprafetele solicitate la plata in acest an vor fi mult mai mari in raport cu cresterea suprafetei solicitate. 

Orice suprafață de teren utilizat care este eligibilă pentru finanțare reprezintă o resursă financiară care va susține agricultura botoșăneană și va crește competitivitatea produselor autohtone, aceasta fiind și rațiunea apelurilor repetate ale Centrului Județean Botoșani către potențialii beneficiari ai formelor de sprijin gestionate de APIA de a depune cererile unice de plată până la 15 iunie 2020, îndemnuri care nu au rămas fără ecou motiv pentru care acțiunile noastre comune s-au bucurat de succes.

Campania de primire a cererilor unice de plată 2020 continuă până pe data de 10 iulie 2020, inclusiv, pentru cererile depuse în acest interval aplicându-se o penalizare de 1% pe ziua de întârziere din suma totală pe care fermierul urmează să o încaseze. Deasemenea, eventualele modificări ale cererii unice de plată se pot depune până la data de 30 iunie 2020, fără penalizări, respectiv 10 iulie 2020, cu penalizări. 

 

Mihai Bogdan CÎMPANU

DIRECTOR EXECUTIV