Agricultură Știri locale

Senatorul Trufin a participat la dezbaterea ,,Cooperativele în dezvoltarea mediului rural în România – Politici şi exemple de bună practică în context european’’




Marți, 22 iunie a.c., a avut loc dezbaterea ,,Cooperativele în dezvoltarea mediului rural în România – Politici şi exemple de bună practică în context european’’, la sediul Senatului şi în sistem de videoconferință. Dezbaterea a fost organizată de Laboratorul de Solidaritate în parteneriat cu Comisia pentru Agricultură, Industrie alimentară şi Dezvoltare Rurală şi Uniunea de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal din România (U.N.C.S.V.)

La eveniment, au participat reprezentanți ai unor forme asociative din domeniul agriculturii, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, parlamentari, precum şi experţi din Spania şi Germania. Din partea Senatului, a participat senatorul Lucian Trufin, vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură, Industrie alimentară şi Dezvoltare Rurală.



Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea și sprijinirea cooperativelor agricole înființate pe principii sănătoase, cu orientare spre competitivitate și eficiență.

În cadrul dezbaterilor, senatorul Lucian Trufin a declarat că legiuitorul a creat cadrul legal, introducând în lege, stimulente atractive tocmai pentru ca fermierii să se asocieze, beneficiind de o serie importantă de facilităţi fiscale, atât membrii cooperativei agricole, cât şi cooperativa în sine.

Totodată, senatorul a subliniat că statul trebuie să se implice nu doar prin crearea unui cadru legislativ optim, acordând facilităţi fiscale, ci și prin educarea populaţiei, în special din mediul rural, astfel: ,,Cooperația nu este numai despre producție – este și despre respect reciproc, șanse egale și sprijin real pentru fiecare membru de a se dezvolta la el acasă și în același timp să nu aibă grija zilei de mâine în ceea ce privește viitorul muncii sale!”